A szilvásgombóc elkészítése a gnocchi tésztájánál leírt módon történik, roppant egyszerűen.
Ha a nyers tészta készen van, akkor kiveszünk belőle egy darabot. Ez a darab akkora legyen, mint a kész gombóc, amekkorára készíteni akarjuk. A tészta darabot a kezünkben szétnyomkodjuk, majd belekerül a mogyorókrém. Ha lehet a mogyorókrém legyen hideg, mert könnyebb vele dolgozni. Egy teáskanálnyi mennyiséget teszünk a lapka közepébe, majd két oldalt összecsípjük a tésztát, alulról és felülről felhajtva összenyomkodjuk, majd gombócot formázunk a tenyerünk között. Vigyázzunk, hogy ne szakadjon ki sehol, mert kifolyik a töltelék.
Főzése csak annyi, hogy mire feljön a víz tetejére, addigra készen is van. A kész gombócokat pirított zsemlemorzsába forgatjuk és tálalhatjuk is.
Ez biztos fini, ki is próbálom, a szilvásat nem igazán szeretem. :)
VálaszTörlés