Ettem volna valami süteményt, de ebben a forróságban nem vitt rá a lélek, hogy órákat szöszmötöljek a konyhában. Aztán megtaláltam ennek a rendkívül egyszerűen és gyorsan elkészíthető süteménynek a receptjét. Arra pont ideális, ha az ember csak enne valami édeset, ezen kívül pedig nem időigényes az elkészítése.
Hozzávalók:
6 darab tojás
15 dkg margarin (vagy vaj)
15 dkg porcukor
10 dkg étcsokoládé
1 evőkanál natúr kakaópor
15 dkg finomliszt
10 dkg darált dió (vagy mandula)
1 csomag sütőpor
6-8 evőkanál sárgabarack lekvár
1 teáskanál rum, vagy rumaroma
A tetejére kerülő máz receptje a mézes zserbónál leírt módon könnyen elkészíthető.
Elkészítése:
A csokit felolvasztjuk. A tojásokat fehérjére és sárgájára szétválasztjuk, majd a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A margarint (vagy vajat) a cukorral habosra keverjük, beledolgozzuk a sárgákat, majd az olvasztott csokit, a kakaóport, a darált diót, végül a sütőporral elkevert lisztet. A végén a fehérjehabot is beledolgozzuk, a kész tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd 160 °C-on légkeveréssel (gázon közepes tűznél) körülbelül 20-25 perc alatt tűpróbáig sütjük. A kész tésztát hagyjuk kicsit hűlni, majd elválasztjuk a papírtól, két lapra vágjuk. Az alsó lapot megkenjük alaposan a rumos lekvárral, majd visszatesszük a tetejét. Az elkészült mázat a sütemény tetejére kenjük és a hűtőbe tesszük, hogy a máz megdermedjen.
Ha a máz megdermedt kis kockákat vágunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése