A múltkor készített hamburger mellett a másik kedvencem. Nagyon egyszerű elkészíteni, gyorsan megvan és van olyan jó, mint egy-egy büfében kapható társa. A pitát készen lehet kapni, annak a sütésére még nem vetemedtem, de a bolti pitával is nagyon finom. Sőt, további "lustaság" benne, hogy a fűszereket készen lehet kapni. Aki persze nem szereti a bolti fűszereket, elkészítheti autentikus módon is, de szerintem manapság már egész jó fűszerkeverékeket lehet kapni, érdemes velük kísérletezni. Ez az étel is fél óra alatt elkészül, gyors és laktató.
Hozzávalók:
személyenként 15 dkg csirkemell
személyenként 1 pita
1 darab jó nagy TV paprika
1 darab nagyobbacska paradicsom
fél fej lilahagyma
1 jó nagy darab kígyóuborka
gyros fűszer
tsatsiki fűszer
só
étolaj vagy olívaolaj
Elkészítése:
Először érdemes a tsatsikit elkészíteni, hogy érjenek az ízek. A kígyóuborkát megtisztítjuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Megsózzuk, majd magára hagyjuk, hogy a só dolgozni kezdjen.
Közben vegyük kezelésbe a húst. A csirkemellet vékonyan felcsíkozzuk, majd összekeverjük a gyros fűszerkeverékkel. Félretesszük.
Térjünk vissza az uborkához. Mire a hússal végeztünk az uborka a sótól szépen kiadja a levét. Ettől a létől meg kell szabadulni, így alaposan kinyomkodjuk a reszelt uborkánkat. A tsatsiki fűszerkeveréket belekeverjük natúr joghurtba (egy ilyen zacskó általában 3 dl joghurtot kíván), majd beletesszük az uborkát és összekeverjük. Ha készen van a hűtőben érleljük.
Következő lépésben vágjuk fel a paradicsomot, a paprikát és a kétféle hagymát. A hagymákat kisebb darabokra, a paprikát karikázzuk, a paradicsomot nagyobb darabokra vágjuk. Félretesszük. Bekapcsoljuk a sütőt, 200 °C-ra melegítjük.
Térjünk vissza a húshoz. Felteszünk egy serpenyőt a tűzre, kevés étolajat (vagy olívaolajat) teszünk bele, ha az olaj felforrósodott, akkor beletesszük a húst és megsütjük. Néhány perc alatt elkészül.
Míg sül a húsunk, a pitát betesszük a forró sütőbe. A pita készen van, tehát nem sütni kel, csak melegíteni. Ez jó forró sütőben 3-5 perc (csak nehogy elfelejtsük).
A kész pitából egy darabkát levágunk, hogy az így képződött zsebet megtölthessük. A zsebbe teszünk a húsból, a tsatsikiból, a paradicsomból, paprikából és a hagymából. Mindből ízlésünk szerint. A kész pitát tányérra tesszük és fogyasztható is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése