Vagy más néven rizskoch. Édességet ettem volna megint, de nem süteményt sütöttem, hanem ezt a rizsfelfújtat csokiszósszal.
Hozzávalók:
rizsfelfújthoz:
12 dkg rizs (sima egyszerű)
0,4 liter tej
0,1 liter víz
2 darab tojás
10 dkg cukor
2 dkg vaj vagy margarin
vaníliás cukor
ízlés szerint mazsola, aszalt gyümölcs
zsír, zsemlemorzsa
öntethez:
0,5 liter tej
1/2 zacskó (2,5 dkg) csokis pudingpor
3 evőkanál cukor
Elkészítése:
A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat a maradék cukorral addig verjük, míg kifehéredik, habos lesz. A kihűlt rizst összekeverjük a cukros tojássárgával, beleforgatjuk a fehérjehabot.
Választunk egy tűzálló tálat, amelybe a masszát megsütjük majd. Ezt kizsírozzuk, zsemlemorzsával meghintjük, majd beleöntjük a rizses masszát és 170 °C-os sütőbe toljuk alsó sütésen és légkeverésen (gázon közepes tűznél), ahol 25-30 perc alatt megsütjük. Tapintásra lehet érezni, hogy megsül, illetve a tűpróbát is állja.
Ehhez a tejben a cukorral megfőztem egy fél zacskó (2,5 dkg) csokis pudingot, majd lehűtöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése