A hamburger és a gyros után egy másik "gyorskaja". Van egy tortilla receptem, ami nagyon régen megvan már, nem tudom, hogy honnan van, mindig ezt sütöm. Viszont olyan régen csináltam már, hogy elfelejtettem, hogy mivel szoktam megtölteni. Így improvizáltam. Miután most leírom, legközelebb legalább meglesz a töltelék receptje, viszont arra is rájöttem, miközben készítettem, hogy gyakorlatilag minden alkalommal készülhet improvizatív módon a töltelék, nem nagyon van szerintem "fix recept". Persze lehet, hogy nem teljesen autentikus, sőt, de ez az étel is olyan, amit minden konyha a magáénak tud tekinteni, így autentikus magyaros tortilla lett az eredmény.
Hozzávalók:
A tortillához:
4 dl finomliszt
0,5 dl étolaj
1/2 teáskanál só
A töltelékhez:
2 egész csirkemell
10 dkg trappista sajt
kevés olívaolaj vagy étolaj
grill- vagy gyros fűszerkeverék
pirospaprika
pirospaprika
lilahagyma, uborka, paradicsom
zsíros tejföl
Elkészítése:
Először készítsük el a tortilla lapokat. Kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, majd az étolajat és bekapcsoljuk a robotgépet (ha nincs, akkor kézzel elmorzsoljuk az olajat a liszttel). Ha szépen eloszlott az olaj a lisztben, morzsikás lesz, akkor hozzáadjuk a meleg vizet (elég olyan meleg, ami a csapból kijön) és dagasztjuk úgy 5 percig. Az eredmény egy teljesen homogén, közepesen kemény tészta lesz. A kész tésztát folpackba tekerjük és fél órára magára hagyjuk. Nem kell hűtőbe tenni.
Vékonyan feldarabolunk uborkát, paradicsomot és lilahagymát.
Egy lapot tányérra rakunk, teszünk rá a mártásos húsból, a zöldségekből, meglocsoljuk a tejföllel és betekerjük, ahogy sikerül. Először az alját hajtsuk fel, majd oldalt haladva-tekerve alakítsuk ki a tekercsünket.
Frissen a legfinomabb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése