Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2012. augusztus 1., szerda

Egyszerű habart krumplileves

Megint a szokásos dilemma: mit főzzek? Gyors menüt állítottam össze, mindennel együtt egy óra volt, de három fogás is elkészült ennyi idő alatt. Néhány hozzávalóból összeütöttem egy habart krumplilevest, másodiknak grízes tésztát csináltam, desszert pedig a Mazsi-féle kifli volt.

A leves elkészítése rendkívül gyors és egyszerű, a leírtakon túl fantáziánk szerint variálható tovább, csak be kell nézni a hűtőbe és biztos akad valami, ami mehet még bele.

Hozzávalók (kb. 4 tányérnyi adagra):

1 szál -lehetőleg új- zöldség
1 szál -lehetőleg új- sárgarépa
1 kis fej vöröshagyma
2 nagyobb szem krumpli
5 dkg zsírszalonna
esetemben egy csomag füstölt virsli (de néhány deka füstölt kolbász még jobb)
1 evőkanál zsíros tejföl
1 kanál finomliszt
víz
só (ételízesítő, húsleveskocka), bors, paprika, őrölt kömény, 1 babérlevél

Elkészítése:

A szalonnát kis kockákra vágjuk és egy fazékban kiolvasztjuk a zsírját. A kisült szalonnára rádobjuk a finomra vágott vöröshagymát és fonnyasztjuk picit. Rádobjuk a megtisztított és feldarabolt répát és gyökeret, amellyel szintén pirítjuk pár percig. A répa karotin tartalma kioldódik a zsírban, így ez meghatározza ételünk színét, ha nem találjuk kellően színesnek, akkor kevés pirospaprikával megszórjuk. Mehet rá a felkockázott krumpli, majd annyi víz, amennyi levest szeretnénk. Ne legyen túl híg, hogy ne kelljen kergetni a zöldségeket a tányérban. A zöldségeket megfőzzük. Közben ízesítjük, só (esetemben egy leveskocka), bors, őrölt kömény és babérlevél megy bele. Ha minden zöldség zsenge volt, akkor nagyon hamar megpuhul minden. Ha minden puha, akkor a tejfölt elkavarjuk a liszttel, szedünk hozzá a forró léből, csomómentesre keverjük és behabarjuk ételünket. Utánaízesítjük és készen van.
Van, aki az ilyen típusú leveseket savanyúan szereti, ebben az esetben kevés ecetet öntünk hozzá, amelyre akár tálaláskor is sor kerülhet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...