Újabb csirkemell kreálmányom. Gyakorlatilag kiürítettem a hűtőt leolvasztás előtt, a talált anyagokat felhasználva született ez az étel. Két jó ismerős, a csirkemell és a gnocchi a főszereplők. Mondjuk tekinthető lustaságnak -vagy inkább praktikumnak a melegre hivatkozással-, de a gnocchi bolti. Eredeti olasz, teljesen jó minőségű. Az étel nagyon gyorsan elkészül, háromnegyed óra az egész. Könnyed, nyári fogás.
Hozzávalók (2 személyre):
1 egész csirkemell
1 csomag szeletelt bacon (10 szelet)
1 csomag szeletelt füstölt sajt (ízlés szerinti fajta)
1 zacskó gnocchi
0,4 liter zsíros tejszín
1 csokor petrezselyem zöldje
só, bors, citromlé
étolaj, olívaolaj
Elkészítése:
Egy kisebb jénai edényt olívaolajjal vékonyan kikenünk, majd a tejszínes burgonyagombócainkat beleöntjük, a tetejét beborítjuk a szeletelt sajttal. 250 °C-os grill alá tesszük nagyjából 10 percre, hogy a sajt szépen megolvadjon rajta és készen is van.
Amíg a köret a grill alatt van, foglalkozhatunk a hússal.
A kevésbé szabályos oldalát hosszában egyenletesen bevágjuk, közben a vágás mentén a szeletet áthúzzuk a másik oldalra.
Ha készen van, akkor kétszerese lesz a felülete, olyan lesz, mint egy nyitott könyv.Ettől nyitott szelet. A húst ezt követően lefedjük egy darab folpack fóliával (vagy nylon zacskóval) és a húsklopfoló sima oldalával kiveregetjük a szeletünket. Ha elkészültünk a hússal, akkor a többi darab mellet is ugyan így előkészítjük.
Fogunk egy darab alufóliát és a konyhapultra fektetjük. A szalonnából a szeleteket úgy helyezzük a fóliára, hogy átfedjék egymást egy kis részen. Ha készen van, akkor ráteszünk egy szelet húst, amit gyengéden sózunk, majd egy szelet sajtot, végül a babból egy pár szálat, ami megborsozunk és feltekerjük az egészet. A feltekerésnél vigyázzunk, hogy a szalonna rövidebbik oldalai felől eső végénél kezdjük a műveletet, mert különben szét fog esni az egész. Minél szorosabban tekerjük fel, ha teljesen feltekertük, akkor a két végét nyomkodjuk be. Ha ügyesek voltunk, akkor sem szétesni nem fog, sem a sajt nem fog kifolyni belőle sütéskor.
A kész tekercseinket egy serpenyőben megsütjük. A serpenyőbe étolajat és olívaolajat teszünk, majd közepes hőfokon, többszöri átforgatással megsütjük a húst. A sütés nagyjából 20 percet vesz igénybe, ennyi idő alatt biztosan átsül a csirkemell is, nem marad nyers, bátran fogyasztható.
Ha valaki nem bízik magában, esetleg nem sütött még ilyen módon, akkor süsse körbe a tekercseket, majd tegye a forró sütőbe 20 percre, így is jó lesz.Órákat viszont ne süssük, mert ha a csirkemell kiszárad, akkor borzasztó lesz.
Ha a hús megsült, akkor 5 percig hagyjuk pihenni.
Én díszítés gyanánt a tányérra őröltem egy kis borsot és gyengéden meghintettem pirospaprikával is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése