Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2012. szeptember 9., vasárnap

Márti-féle diós rácsos

Ez egy finom sütemény, Pláne, ha az ember nem felejti el megkenni a tésztát baracklekvárral... A tészta nagyon könnyen elkészíthető, bármilyen más töltelékkel készülő rácsos sütihez is jó. Készíthetjük párolt almával, friss szilvával, simán lekvárral megkenve, ahogy ízlésünk diktálja.

Hozzávalók (rendes gáztepsi méretre):

a tésztához:

45 dkg finomliszt
15 dkg cukor
1,5 tojás (egy nagyobb és egy kisebb méretű)
1 és 1/2 sütőpor
12 dkg zsír
12 dkg margarin
csipet só

a "töltelékhez":

6 tojás
30 dkg cukor
25 dkg dió
baracklekvár
kevés étolaj
csipet só

Elkészítése:

Állítsuk össze a tésztát. A hozzávalókat egy megfelelő méretű tálba tesszük és összegyúrjuk. Mivel nagy mennyiségű zsiradék van benne, a kezünk és a konyha melegétől ellágyulhat, így tegyük hűtőbe, amíg elkészítjük a tölteléket.
A töltelék is egyszerűen elkészíthető. A tojásokat elválasztjuk fehérjére és sárgájára. A fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral fehéredésig verjük, majd beleforgatjuk a darált diót és a kemény habot.

Összeállíthatjuk a süteményt.

A tészta kb. 2/3-át kinyújtjuk és a tepsi aljába rakjuk. Megkenjük baracklekvárral, majd ráöntjük a diós krémet. A tészta maradékából kígyókat sodrunk és elkészítjük a rácsozatot a süteményünk tetejére.

Az összeállított süteményt 180 °C-ra előmelegített légkeveréses (gázon közepesnél nagyobb fokozatra) sütőbe toljuk és 25 perc alatt készre sütjük. (Süléskor a rács belesüpped a diós krémbe.)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...