Hozzávalók:
Tésztához:
2 evőkanál méz
10 dkg cukor
5 dkg margarin (vagy vaj)
2 tojás
40 dkg finomliszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
Krémhez:
0,5 liter zsíros tej
8 evőkanál rétesliszt (ha nincs finomliszt is jó)
20 dkg porcukor
20 dkg margarin (vagy vaj)
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
Egy edényben langyosítsuk meg a mézet, majd tegyük bele a margarint olvasszuk fel, majd a két tojást is kavarjuk el benne. Vigyázzunk, nehogy tojásrántotta legyen belőle! Ha megkaptuk a szép, homogén anyagunkat, akkor öntsük hozzá a szódabikarbónás liszthez és dolgozzuk össze. Előbb a fakanállal, amivel az alapot is kavargattuk, majd kézzel folytatva, hogy a tészta összeálljon.
Elkészítjük a krémet. Két színű krémre van szükségünk. Először a lisztet csomómentesen elkeverjük a tejben, majd felforraljuk és addig főzzük, míg besűrűsödik. Vigyázzunk, hogy nehogy csomós legyen. Réteslisztet könnyebb csomómentesre keverni, de a finomliszt is jó, ha az van otthon. Ha ez kész, akkor hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
A porcukrot elkeverjük a margarinnal (vajjal), majd a főzött alapot belekeverjük és alaposan eldolgozzuk. A kész krémnek kivesszük a felét, majd az egyik felébe beledolgozzuk a sima kakaóport és egy zacskó vaníliás cukrot.
Az összeállított süteményt nem tudjuk rögtön felvágni, mert kicsit kemény, hagyni kell állni pár órát, hogy vágható legyen.
Ha az állásban megpuhult, akkor tetszőleges módon felvágjuk és fogyasztható is.
Nekem a szurkálás ellenére is kicsit "rücskös" szokott lenni az ilyenféle tészták felülete. De betöltve nem vészes.
VálaszTörlésJó ez a recept!