Fánkot sütöttem, de valamiért úgy gondoltam, hogy meg kell töltenem. Egy kicsit mindig szeretek variálni, hogy ne mindig minden ugyan olyan legyen, valószínű, hogy ez lehet az oka. Miután a házi baracklekvár kifolyt volna belőle, így mogyorókrémmel töltött fánkok készültek. Mivel első alkalommal csináltam, így óvatosságból csak a fánktészta egy részével kísérleteztem. Érdemes volt, mert bár következő alkalommal nem követem majd el azt a hibát, hogy sok tölteléket teszek bele, mint most -így egy pár darabból ki is folyt-, az eredmény elfogadható lett. Érdemes kipróbálni.
A töltés úgy néz ki, hogy egy darab tésztát kinyújtunk olyan 5 mm vastagságúra. Hosszúkás alakúra nyújtjuk, majd hosszában kettévágjuk. Egy kisebb, 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval -ennek hiányában egy kis méretű pohárral- a tészta egyik részét sorban megjelöljük, majd ráhalmozunk a mogyorókrémből egy kiskanálnyi mennyiséget. Rátesszük a tészta másik felét, majd a pogácsaszaggatóval kiszúrjuk a halmokat.
A kiszúrt kis fánkok oldalán biztonsági okokból összecsipkedjük körben a tésztát, majd bő forró olajban pár pillanat alatt aranybarnára sütjük.
Nahát! Milyen jó, hogy tettél fel fázisfotókat!
VálaszTörlésén mindig azt hittem, hogy injekcióstű szerű szerkentyüvel kell beletölteni a tölteléket.
Biztos nagyon finomak voltak!