Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2012. október 27., szombat

Mini töltött fánk

Fánkot sütöttem, de valamiért úgy gondoltam, hogy meg kell töltenem. Egy kicsit mindig szeretek variálni, hogy ne mindig minden ugyan olyan legyen, valószínű, hogy ez lehet az oka. Miután a házi baracklekvár kifolyt volna belőle, így mogyorókrémmel töltött fánkok készültek. Mivel első alkalommal csináltam, így óvatosságból csak a fánktészta egy részével kísérleteztem. Érdemes volt, mert bár következő alkalommal nem követem majd el azt a hibát, hogy sok tölteléket teszek bele, mint most -így egy pár darabból ki is folyt-, az eredmény elfogadható lett. Érdemes kipróbálni.


A töltés úgy néz ki, hogy egy darab tésztát kinyújtunk olyan 5 mm vastagságúra. Hosszúkás alakúra nyújtjuk, majd hosszában kettévágjuk. Egy kisebb, 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval -ennek hiányában egy kis méretű pohárral- a tészta egyik részét sorban megjelöljük, majd ráhalmozunk a mogyorókrémből egy kiskanálnyi mennyiséget. Rátesszük a tészta másik felét, majd a pogácsaszaggatóval kiszúrjuk a halmokat.

A kiszúrt kis fánkok oldalán biztonsági okokból összecsipkedjük körben a tésztát, majd bő forró olajban pár pillanat alatt aranybarnára sütjük.









1 megjegyzés:

  1. Nahát! Milyen jó, hogy tettél fel fázisfotókat!
    én mindig azt hittem, hogy injekcióstű szerű szerkentyüvel kell beletölteni a tölteléket.
    Biztos nagyon finomak voltak!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...