Íme az eredeti recept és elkészítési mód a blogról:
"Hozzávalók 12 db-hoz
25 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
1 csapott kávéskanál só
5 dkg vaj
10 dkg cheddar sajt
1,2-1,5 dl tej
a sütéshez:
1 evőkanál tej
a tálaláshoz:
vaj
A sütőporral és sóval elkevert lisztet összemorzsoljuk a vajjal.
Hozzáadjuk a reszelt sajtot és apránként a tejet is, majd egyenletes
tésztává gyúrjuk. Puha, jól formázható tésztát kapunk belőle. Lisztezett
deszkán egy centi vastag körré nyújtjuk. Pogácsaszaggatóval 5 cm
átmérőjű korongokat vágunk belőle, a maradék tésztát összegyúrjuk, majd
újból kinyújtjuk és szaggatjuk. Sütőpapíros tepsire fektetjük a
pogácsákat, kevés tejjel megkenjük a tetejét. Kb. 20 perc alatt
aranybarnára sütjük.
Vajjal megkenve kínáljuk. Frissen, langyosan a legfinomabb."
Csak azért, hogy ne egyszerű pogácsának nézzen ki, különféle formájú kiszúrókkal szaggattam, majd sütöttem meg, így szív, pillangó, virág alakú pogácsa készült. 180 °C-on, légkeveréssel 15 percig sütöttem.
Örülök, hogy ilyen szuper receptet sikerült találni! :) Jó ötlet volt különböző formákra sütni, nagyon guszták lettek! :)
VálaszTörlésIgen, jó ötlet a forma, nekem is nagyon tetszik! egyszer azért próbáld ki cheddar sajttal is, van némi különbség;)
VálaszTörlésÉs köszi a kedves szavakat!:)