Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2012. november 18., vasárnap

Alaszkai tőkehal filé fűszeres bundában juhtúrós puliszkával és tejszínes gombával

Volt a fagyasztóban egy kis halfilé. Nagyon kevés hal fogy, pedig nagyon hasznos lenne, hogy többször kerüljön az asztalra. Volt egy nagy tömlő juhtúróm, aminek a feléből körözöttet készítettem, gondoltam, hogy a másik fele a halat fogja kísérni. Régóta ki akartam próbálni a juhtúrós puliszkát, mivel minden megvolt hozzá, így elkészítettem. Nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető étel, érdemes kipróbálni, izgalmas ízeket tapasztalhatunk meg.

Hozzávalók (4 személyre):

80 dkg halfilé
10 dkg kukorica dara
15 dkg juhtúró
2 dl tej
3 dl víz
25 dkg gomba
1 csokor petrezselyem zöldje
2,5 dl tejszín
olívaolaj, vaj
finomliszt, só, bors, cayenne bors, reszelt citromhéj, citromlé, paprika

Elkészítése:

A halfiléket kettévágjuk, majd sózzuk, borsozzuk, citromlevet nyomunk rá és hagyjuk pácolódni negyed órát. Közben a finomlisztet, paprikát, sót, borsot, cayenne borsot (vigyázat, nagyon erős fűszer) és reszelt citromhéjat összekeverünk. A halat beleforgatjuk a fűszeres lisztbe és olívaolaj vaj keverékén mindkét oldalán ropogósra sütjük pár perc alatt.

A puliszkához a darát a tej és víz keverékben 10 perc alatt megfőzzük. Ha a dara készen van, akkor egy tálcára borítjuk, amit előtte vékonyan beolajoztunk. A puliszka tetejére rákenjük a szobahőmérsékleten nagyon lágy juhtúrót. Így is készen van igazából, feldarabolva, serpenyőben átmelegítve tálalható is. Ha van kedvünk, akkor kicsit felspécizhetjük a dolgot.

A puliszkát tekerjük fel, mint egy piskótatekercset, vágjuk vastagabb szeletekre, majd süssük meg mindkét oldalát a szeleteknek. Kicsit macerásabb ugyan, de nagyon guszta lesz az eredmény. Kissé lágy így elkészítve a puliszka, így idegrendszerünket készítsük fel, hogy kicsit babrás lesz a dolog. Ha a folyadék mennyiséget csökkentjük, akkor rugalmasabb, kissé keményebb lesz a puliszka, amivel könnyebb dolgozni.

A tejszínes gombához a gombát a szennyeződésektől megtisztogatjuk, majd felszeleteljük, hámozni nem szükséges. A felszeletelt gombát egy darabka vajon zsírjára sütjük, megszórjuk a felaprított petrezselyem zöldjével, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk kevés citromlével és felöntjük a tejszínnel. Pár perc alatt beforraljuk a tejszínt és tálalhatunk is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...