
Hozzávalók:
krumpli
finomliszt
zsír
vöröshagyma
víz
só
filézett csirkemell
Elkészítése:
A krumplit annyi vízben, amely éppen ellepi, feltesszük a tűzre és sós vízben puhára főzzük.
Közben egy nagyobb fej vöröshagymát felaprítunk és disznózsírban aranysárgára pirítjuk.
Ha a krumpli megfőtt, akkor annyi víz maradjon rajta, hogy éppen csak ellepje. Egy krumplinyomóval áttörjük abban a fazékban, amiben főtt, abban a vízben, amelyben főtt, még melegen. Ha összetörtük, egy híg krumplipürére fog hasonlítani az állaga. Ezt követően visszatesszük a tűzre és megszórjuk finomliszttel, majd egy fakanál segítségével kevergetjük a tűzön. Pár pillanat alatt össze fog állni az egész, egy sűrű masszává. A liszttel vigyázzunk, inkább kanalanként adagoljuk, nehogy sok legyen.
A kész masszából ezt követően olvasztott zsírba mártott kanállal kis darabokat szaggatunk és a hagymás zsíron átforgatjuk. Ezzel a dödölle készen is van.
A csirkemell érmékhez a filézett csirkemellet úgy szeleteljük fel, hogy a kést ferdén tartjuk, így szép szeleteket, érméket kapunk. A húst sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk, majd kevés olajon (vagy zsíron) megsütjük. Hamar megsül.
Remélem nem szentségtörés, hogy hús van a dödölle mellé...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése