Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2012. december 9., vasárnap

Dödölle csirkemell érmékkel

Nem tudom, hogy autentikus-e ez a recept, én így hallottam, ezért így készült. Alapvetően hús nélküli étel, de gondoltam, hogy valami "köret" azért kellene mellé. Ez egy egyszerű, népi étel, amely remélhetően sosem felejtődik el, mert az ilyen ételektől biztosan szegényebb lenne a világ. Nem írok mennyiséget egyik hozzávalóhoz sem, egyrészt, mert nem mértem le, másrészt, mert annak idején dédike se hiszem, hogy méregetett volna. Szemre készül, így lesz biztos a siker.

Hozzávalók:

krumpli
finomliszt
zsír
vöröshagyma
víz

filézett csirkemell

Elkészítése:

A krumplit annyi vízben, amely éppen ellepi, feltesszük a tűzre és sós vízben puhára főzzük.

Közben egy nagyobb fej vöröshagymát felaprítunk és disznózsírban aranysárgára pirítjuk.

Ha a krumpli megfőtt, akkor annyi víz maradjon rajta, hogy éppen csak ellepje. Egy krumplinyomóval áttörjük abban a fazékban, amiben főtt, abban a vízben, amelyben főtt, még melegen. Ha összetörtük, egy híg krumplipürére fog hasonlítani az állaga. Ezt követően visszatesszük a tűzre és megszórjuk finomliszttel, majd egy fakanál segítségével kevergetjük a tűzön. Pár pillanat alatt össze fog állni az egész, egy sűrű masszává. A liszttel vigyázzunk, inkább kanalanként adagoljuk, nehogy sok legyen.

A kész masszából ezt követően olvasztott zsírba mártott kanállal kis darabokat szaggatunk és a hagymás zsíron átforgatjuk. Ezzel a dödölle készen is van.

A csirkemell érmékhez a filézett csirkemellet úgy szeleteljük fel, hogy a kést ferdén tartjuk, így szép szeleteket, érméket kapunk. A húst sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk, majd kevés olajon (vagy zsíron) megsütjük. Hamar megsül.

Remélem nem szentségtörés, hogy hús van a dödölle mellé...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...