Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2012. december 2., vasárnap

Gomba és csirkemáj csirkemellbe tekerve krumplipürével és tejszínes mártással

Ez egy nagyon egyszerű étel, biztosan ezért is sikerült egy kissé elszúrnom a dolgot. Jelesül a csirkemellet nem sikerült éppen a legszebb módon előkészítenem, a nyitott szelet a klopfolás közben egy cseppet szétesett. Előfordul sajnos, pedig csináltam már párszor. Igazából az étel élvezeti értékén nem rontott a dolog, "csak" küllemében lett egy kicsit csúnyácska.

Hozzávalók (2 személyre):

1 nagyobb csirkemell filé fele
15 dkg gomba
4 darab csirkemáj (aki szereti a szívét is felhasználhatja hozzá)
néhány szem krumpli
2 dl zsíros tejszín
étolaj
só, bors, majoránna
vaj, tej, víz
1 csokor petrezselyem zöldje

Elkészítése:

A csirkemellből nyitott szeletet vágunk és klopfolóval két folpack réteg között megütögetjük. Az eredmény egy nagy felületű, tölthető és göngyölhető húsdarab lesz. A húst gyengéden sózzuk, borsozzuk.

A gombát félfőre vágjuk, majd kevés étolajon zsírjára sütjük, közben sózzuk, borsozzuk.
A gombából kiveszünk néhány evőkanálnyi mennyiséget, hogy a csirkemellünket keresztben beteríthessük vele.

A csirkemájakat kettévágjuk, a szíveket feldaraboljuk, majd sózzuk, lisztbe forgatjuk és kevés olajon pár perc alatt körbesütjük, borssal és majoránnával fűszerezzük.

Az átpirult csirkemájat a gombára tesszük.

Az így előkészített mellfilét ezt követően szorosan feltekerjük, két végét benyomkodjuk. A göngyölegünket ezt követően vékonyan kiolajozott alufóliába tekerjük amennyire csak tudjuk szorosan, majd 180 °C-ra melegített sütőbe tesszük alsó-felső sütési módon, ahol 45 percet hagyjuk sülni (a hús vastagságától is függ az idő, ha kisebb mellünk van, akkor kevesebb idő is elég neki, kiszáradni nem fog, mert alaposan bebugyoláltuk).

A kész húst kitekerjük az alufóliából, majd egy serpenyőben kevés olajon pár perc alatt megpirítjuk, hogy kapjon egy kis színt.

Azt az edényt, amiben a gombát sütöttük és a gombák egy része benne is van még feltesszük a tűzre, felöntjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk aprított petrezselyem zöldjével és beforraljuk.

A krumplit megtisztítjuk, majd lobogó sós vízben megfőzzük, ha megfőtt leszűrjük, vajjal és tejjel áttörjük, simára keverjük.

Tálaláskor a göngyöltünkből vágunk néhány szeletet, teszünk mellé kevés mártást és krumplipürét.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...