Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2012. december 9., vasárnap

Krumplis pogácsa (2.)

Volt néhány próbálkozásom már jó krumplis pogácsát készíteni. Most megint kísérletezésbe kezdtem és eléggé ígéretes lett az eredmény. Nem tudom, hogy holnapra milyen lesz, de frissen fantasztikus lett.

Hozzávalók:

50 dkg krumpli (pucolva, nyersen)
25 dkg margarin
10 dkg zsír
8 dkg tejföl
1 púpozott evőkanál só
4 dkg élesztő
2 tojás sárgája
60 dkg finomliszt

kenéshez: 1 egész tojás

Elkészítése:

A krumplit sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és hagyjuk, hogy teljesen kihűljön. A kihűlt krumplit krumplinyomón átnyomjuk, majd eldolgozzuk a margarinnal, zsírral és tejföllel. Addig kavargatjuk, míg szép egyenletes állagú lesz. Ekkor szárazon belemorzsoljuk az élesztőt és ezzel is elkavarjuk. Az így elkészített alapba beleforgatjuk a lisztet és összegyúrjuk a tésztát. Alaposan összedolgozzuk, majd egy lisztezett edénybe tesszük és 8 órára elfelejtjük. Nem kell meleg helyre tenni, én a kamrába tettem, ahol nincs fűtés.
Amikor újra elővesszük a tésztát, akkor egy lisztezett deszkára borítjuk, átgyúrjuk, majd körülbelül 1-1,5 cm vastagra nyújtjuk, tetejét késsel keresztben bevagdossuk és kisebb pogácsákat (4-5 cm átmérőjű) szaggatunk.
A kiszaggatott pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, egy egész felvert tojással megkenjük és 20 percre ismét magára hagyjuk. A konyhapult pont megfelelő hely lesz neki.
A sütőt 220 °-ra melegítjük légkeveréssel (gázon nagy fokozat), majd a pogácsákat kb 10-12 percig sütjük, míg szép aranybarna lesz.






1 megjegyzés:

  1. Ez a krumplispogácsa most tényleg nagyon jól sikerült! Kinézetre legalábbis tökéletes.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...