Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2012. december 2., vasárnap

Mézes mák - Blogkóstoló 6. forduló

Jelentkeztem a Blogkóstoló játék 6. fordulójára, amelynek Barbi a háziasszonya, aki a "barbikonyhája" blogot vezeti. A sorsolás alapján nekem az "Ízek és élmények" blog jutott, amelyet Flóra vezet, a blog címe pontosabban szólva: florakonyha.blogspot.hu.
Az az igazság, hogy az előző fordulóhoz hasonlóan, ismét a bőség zavara fogadott és nagyon nehéz volt a választás. Nagyon tetszett a blog, nagyon szép képeket lehet látni az ételekről, egyszerűen vannak leírva a receptek, rengeteg sok érdekes alapanyagot, receptet lehet találni.
Barbi a mostani fordulóval kapcsolatosan azt írta ki feltételnek, hogy "most próbáljunk meg olyan recepteket választani és elkészíteni egymástól - legyen az leves, főétel, sütemény vagy ropogtatni való nasi - amit a közelgő ünnepekre is szívesen elkészítenétek. A díszítés és tálalás is tehet ünnepivé egy egyszerűbb ételt, süteményt."

A nagy keresgélés közepette majdnem nem tudtam választani, így -nem tudom, hogy ilyet lehet-e- kétféle süteményt is kiszemeltem végül.

Az egyik a "mézes mák" nevezetű, amelyről úgy gondoltam, hogy a mák miatt belefér a karácsonyi "kínálatba" (meg egyébként is nagyon szeretem a mákot), a másik pedig egy olyan sütemény, amelyet eddig csak a tévében láttam, de itt volt az ideje kipróbálni, ez pedig az amerikai csokis muffin, vagy másként a cupcake.

Érdekes, mert a mézes mákról, miután elkészült nem igazán tudtam megmondani, hogy micsoda. Nem a megszokott sütemény állaga és kinézete volt, viszont minden egyes darabkája tömény mák, így örültem, hogy kipróbáltam, mert ennél mákosabb dolgot nem nagyon lehetne kitalálni.

Az amerikai csokis muffin pedig egyszerűen szenzációs volt. Miután beleharaptam egyértelművé vált számomra, hogy miért küzd súlyproblémákkal Észak-Amerika lakossága. Borzasztóan finom süteményről van szó, amit nem nagyon lehet leírni, ki kell próbálni. Nagyon finom (bár ezt lehet, hogy már mondtam).

Köszönöm a játékban való részvételemet Barbinak, köszönöm a lehetőséget Flórának, remélem nem hoztam szégyent a receptjeire.

Íme a mézes mák, az eredeti recept szerint Flóra oldaláról (a kép a saját sütimről készült hozzá):

"Hozzávalók
  • 10 dkg mák
  • 15 dkg méz 
  • 3 dkg apróra vágott dió 
  • 1 ek sűrű lekvár

Elkészítés
  1. A mákot kétszer átdaráljuk.
  2. Egy lábasban elkezdjük a mézet melegíteni. Ha már folyékony, hozzáadjuk a mákot, majd 5-6 percig melegítjük, amíg a mák barnulni kezd. 
  3. Levesszük a tűzről, és elkeverjük benne a többi hozzávalót. 
  4. Egy folpackkal bélelt csészébe öntjük, és ha lehűlt, néhány órára hűtőbe tesszük."
 Én saját készítésű szilvalekvárt használtam hozzá, nagyon összeillett a mákkal a szilva íze.

És a képek:



1 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lett ez is, meg a muffin is! Örülök, hogy mindkettő ízlett!:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...