Megint egy keksz. Most éppen diós-csokis. A következő rizses keksz lesz, puffasztott rizzsel. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető, tényleg nagyon hamar elkészül és ez is, mint a többi keksz, sokáig eltartható.
Hozzávalók:
2 dl cukor
2 dl barnacukor
2 db tojás
1 dl margarin
4,5 dl liszt
2 dl darált dió
10 dkg apróra tört étcsoki
1 zacskó vaníliás cukor
1 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál só
Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk, beledaraboljuk a csokit. Diónyi darabokat veszünk ki a tésztából, amit sütőpapírral bélelt tepsire rakunk, majd egy kicsit ellapogatjuk és a 180 °C-ra előmelegített légkeveréses sütőbe toljuk, ahol 10 perc alatt világos barnára sütjük. Miután kiszedtük a sütőből várunk pár percet, majd felszedjük a papírról. Ha teljesen kihűlt, akkor kekszes dobozba tesszük, ahol sokáig eltartható.
Zsolti, biztos hogy az adagok dl-ben vannak? Elég furcsa ez a mértékegység a lisznél, meg a cukornál!
VálaszTörlésMeglepő ugyan, de nem elírás, tényleg dl-ben van a mértékegység. Nekem van olyan mércés poharam, amivel könnyen lehet így mérni akár a lisztet és a cukrot is, de egy sima bögrével is egyszerűen kimérhető, ha tudod, hogy pontosan mekkora az a bögre.
VálaszTörlés