Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2013. február 17., vasárnap

Rizseshús borsóval

Egy nagyon egyszerű étel, néhány hozzávalóból. Valamiért olyan ingerem támadt, hogy fel kellene dobni egy kis zöldborsóval, így az is került bele. Csak azért, hogy elmondhassam, hogy mennyire nagyon egészségesre sikeredett a borsó miatt, ráadásul barna rizst használtam hozzá, hogy még inkább az legyen. Ez az adag 2-3 személynek elegendő.

Hozzávalók:

20 dkg sertéscomb
1 nagy fej vöröshagyma
pár evőkanál étolaj vagy mangalica zsír (esetleg olívaolaj)
1 bögre rizs
1 bögre zöldborsó
só, bors, paprika, őrölt kömény, ételízesítő (leveskocka)
víz

Elkészítése:

Készítsünk egy pörköltet. A zsiradékban futtassuk meg a hagymát, dobjuk rá a felkockázott húst, fehéredésig forgassuk, majd szórjuk meg pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg őrölt köménnyel, majd öntsünk rá vizet és főzzük meg a pörköltet. Ízesíthetjük ételízesítővel, illetve húsleveskockával. Ha a hús megpuhult, akkor tegyük rá a zsenge zöldborsót, majd főzzük készre. Kicsit hosszabb lével főzzük a pörköltet, hogy a végén, amikor összekeverjük a rizzsel, ne legyen nagyon száraz.

Miközben fő a pörkölt, pároljuk meg a rizst. Egy lábasban néhány evőkanál étolajon forgassuk át a rizst, majd öntsük fel kétszeres mennyiségű forró vízzel és gyenge tűzön, fedő alatt, pároljuk meg.

Ha a pörkölt készen van és a rizs is megpuhult, akkor öntsük bele a pörköltbe a rizst, keverjük össze és készen is van. Kóstoljuk meg, ha kell, ízesítsük még. Csemegeuborkával, ecetes almapaprikával, csalamádéval kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...