Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2013. február 24., vasárnap

Mogyoróvajas puffasztos rizses keksz

Már kezd "hagyománnyá" válni, hogy hétvégén sütök valamilyen kekszet, amire aztán egész héten rá lehet járni. Múltkor egy főzős műsorban láttam egy kekszet, amit puffasztott rizzsel készítettek, leírtam a receptet, de nem találtam meg. Viszont ki akartam próbálni a puffasztott rizses kekszet, így kísérletezésbe fogtam és egész ígéretes lett az eredmény. Egyszerűen, gyorsan elkészíthető keksz lett az eredmény, amit érdemes kipróbálni.

Hozzávalók:

25 dkg finomliszt
5 dkg puffasztott rizs
15 dkg margarin
10 dkg cukor
10 dkg mogyoróvaj
2 tojás
1 vaníliás cukor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 csipet só

Elkészítése

Habosra keverjük a margarint a cukorral, majd belekeverjük a tojásokat, a vaníliás cukrot, a csipet sót, végül a mogyoróvajat. Ha mindent elkevertünk, akkor beleszórjuk a lisztet és a szódabikarbónát, majd alaposan összedolgozzuk. Ha eldolgoztuk benne a lisztet is, akkor mehet bele a puffasztott rizs. A tészta állaga olyan, ha kiveszünk egy darabkát és összenyomkodjuk, akkor az úgy is marad.

1,5 dkg-os darabkákat veszünk ki a tésztából, amelyeket golyóvá formázunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a golyókat, majd egy villával megnyomjuk a tetejét és ellapítjuk. Nem muszáj ezt a lapítást villával végezni, de így minta képződik a kekszen, ami tetszetősebbé teszi.

Az elkészült kekszeket 190 °C-ra előmelegített légkeveréses sütőben (gázon élénk tűznél) 10 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. 

A kész keksz lezárt dobozban eltartható.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...