
A receptre a "florakonyha blogon" találtam rá, az eredeti recept itt található (bár már ő is hivatkozott egy címre, ahol találta).
Az eredeti recept Flóra blogjáról:
"Hozzávalók
- 50 dkg darált háztartási keksz
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg puha vaj
- 0,7 dl tej
- 1/2 rumaroma (12,5 g)
- 3 ek kakaópor
- 1 mandula aroma (25 g)
A tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 dkg vaj
Elkészítés
- A darált kekszet, a porcukrot, a vajat és a tejet összegyúrjuk.
- A tésztát két egyenlő részre osztjuk.
- Az egyik felébe a kakaóport és a rumaromát belegyúrjuk.
- A másik felébe pedig a mandulaaromát tesszük.
- Egy tepsibe nyomkodjuk a kakaós masszát. A tetejét egyenletesen eligazgatjuk egy kanál segítségével.
- Erre jön a zöld tészta, amit szintén egyenletesen elnyomkodunk.
- A csokit és a vajat megolvasztjuk, és bevonjuk vele a süti tetejét.
- Hűtőbe tesszük 2 órára."
A másik, hogy a 10 dkg étcsokihoz több vajat kevertem, olyan 5 dkg-ot és vízgőzön melegítettem össze. Nekem az 1 dkg vajjal nagyon száraz volt (lehet a csoki fajtájától is függ a dolog). Minden mást úgy csináltam, ahogy a recept szól.
Nagyon tetszetős a végeredmény és finom is, érdemes kipróbálni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése