
Hozzávalók (3-5 személyre, étvágytól függően):
5 szelet csirkemell
5 szelet jó minőségű bacon (vagy valamilyen finom sonka)
5 darabka trappista sajt
liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz
só, bors
Elkészítése:
A szép nagy szelet csirkemellről levesszük a kis szüzet, majd a mellett keresztben kettévágjuk. A szeleteket ezután két folpack fólia között vékonyra klopfoljuk. A kiklopfolt húsra ráfektetünk egy szelet bacont, a hús méretéhez igazított sajtdarabot helyezünk a végére, majd a lehető legszorosabban feltekerjük és a végeit benyomkodjuk.. A feltekert húst sózzuk (ízlés szerint borsozzuk), majd panírozzuk és közepes hőmérsékletű olajban megsütjük szépen lassan, hogy belül is átsüljön. Ha ügyesen végeztük a feltekerést és a panírozást, akkor a sütéskor nem fog kifolyni. Nem kell fogpiszkálóval megtűzni és hasonlók, bízzunk magunkban és nem lesz baja sütéskor.
Ha a hús átsült, akkor rézsútosan vastagabb szeletekre vágjuk, majd kicsit széthúzva helyezzük a tányérra.
A körete egyszerű krumplipürés (krumpli sós vízben megfőzve, majd vajjal, őrölt szerecsendióval és tejjel alaposan áttörve), amelyet két evőkanál segítségével formára igazítva adunk mellé a tányéron (párolt rizzsel is nagyon finom).
Tavaszváró hangulata miatt készítettem mellé egyforma darabkákra vágott lilahagymából, paradicsomból, paprikából és uborkából kevés sóval, borssal és olívaolajjal egy kis "salátát", amelyet mellette tálalhatunk a tányéron. Díszítésül szórjuk meg finomra vágott újhagymával.
Megcsináltam, sikerűlt, nagyon finom volt. Csináltam hozzá burgonya krokettet, az is sikerűlt, és az is finom volt.Úgyhogy mostmár büszke lehetsz rám, hogy nem a fagyasztottat eszem :)
VálaszTörlés