Ez egy nagyon egyszerű, könnyen elkészíthető, kelt tésztából készült édesség, amit muffinformában sütöttem meg csak azért, hogy ne sima csiga legyen. 12 darab finom sütemény reggelire, vacsorára, vagy csak úgy.
Hozzávalók:
Tésztához:
25 dkg finomliszt
2,5 dkg élesztő
1 tojássárga
1,75 dl tej
3 dkg margarin
2,5 dkg porcukor
csipet só
Vaníliás töltelékhez:
0,5 liter tej
5 evőkanál cukor
1 zacskó vaníliás pudingpor
Meggyes töltelékhez:
25 dkg magozott meggybefőtt (levével együtt mérve)
1 zacskó vaníliás cukor
3 evőkanál cukor
csipet fahéj
1 evőkanál étkezési keményítő
kevés víz
A tészta hozzávalóiból lágy tésztát dagasztunk, majd hagyjuk fél órát kelni. Amíg a tészta kel, addig a pudingot a szokásos módon megfőzzük és hagyjuk kihűlni. A magozott meggyet felteszük a tűzre, ha felforrt hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot és fahéjat, majd egy kanál keményítőt vízben elkeverünk és besűrítjük. A meggyet is hagyjuk kihűlni.
A megkelt tésztát gyengéden átgyúrjuk, majd kb 20 x 40 cm nagyságúra nyújtjuk a deszkán. Megkenjük a vaníliás pudinggal, majd egy csíkban rákenjük a meggyes tölteléket. A tésztát ezt követően feltekerjük és 12 egyforma darabra vágjuk.
A csigákat kapszlikkal bélelt muffinformába rakjuk, majd 180 °C-ra előmelegített sütőbe toljuk (gázon élénk tűz) és 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
A megsült süteményt porcukorral megszórva, langyosan tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése