Összes oldalmegjelenítés

2013. március 28., csütörtök

Vaníliás meggyes kelt csigamuffin

Ez egy nagyon egyszerű, könnyen elkészíthető, kelt tésztából készült édesség, amit muffinformában sütöttem meg csak azért, hogy ne sima csiga legyen. 12 darab finom sütemény reggelire, vacsorára, vagy csak úgy.
 
Hozzávalók:

Tésztához:

25 dkg finomliszt
2,5 dkg élesztő
1 tojássárga
1,75 dl tej
3 dkg margarin
2,5 dkg porcukor
csipet só
 
Vaníliás töltelékhez:
 
0,5 liter tej
5 evőkanál cukor
1 zacskó vaníliás pudingpor
 
Meggyes töltelékhez:
 
25 dkg magozott meggybefőtt (levével együtt mérve)
1 zacskó vaníliás cukor
3 evőkanál cukor
csipet fahéj
1 evőkanál étkezési keményítő
kevés víz

A tészta hozzávalóiból lágy tésztát dagasztunk, majd hagyjuk fél órát kelni. Amíg a tészta kel, addig a pudingot a szokásos módon megfőzzük és hagyjuk kihűlni. A magozott meggyet felteszük a tűzre, ha felforrt hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot és fahéjat, majd egy kanál keményítőt vízben elkeverünk és besűrítjük. A meggyet is hagyjuk kihűlni.
 
A megkelt tésztát gyengéden átgyúrjuk, majd kb 20 x 40 cm nagyságúra nyújtjuk a deszkán. Megkenjük a vaníliás pudinggal, majd egy csíkban rákenjük a meggyes tölteléket. A tésztát ezt követően feltekerjük és 12 egyforma darabra vágjuk.

A csigákat kapszlikkal bélelt muffinformába rakjuk, majd 180 °C-ra előmelegített sütőbe toljuk (gázon élénk tűz) és 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
 
A megsült süteményt porcukorral megszórva, langyosan tálaljuk.












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...