Összes oldalmegjelenítés

2013. március 24., vasárnap

Sztracsatella szelet - sütés nélkül

Kaptam egy receptet, amit gondoltam kipróbálok végre. Ugyan "szelet" a neve szerint, de én egy nagy tálaló kanállal szedtem ki az edényből, amiben volt, mert olyan lágy és krémes. Első ránézésre a tiramisu jutott eszembe róla, amikor elkészült. Nagyon könnyű elkészíteni, nagyon durván krémes és nagyon finom.

Hozzávalók:

1 liter tej
2 dl búzadara (egy bögre)
2 dl cukor (egy bögre)
2 tojássárga
20 dkg babapiskóta
12,5 dkg margarin
2 dl tejszín
1 tábla étcsokoládé
csipet só
áztatáshoz: még kevés tej és rumaroma

Elkészítése:

A tojások sárgáját és a búzadarát a cukorral és csipet sóval a liter tejben megfőzzük, kihűtjük, majd összedolgozzuk a margarinnal. Ezzel a munka dandárjával készen is vagyunk.
A habtejszínt verjük kemény habbá, majd reszeljünk bele egy fél tábla csokit és óvatosan keverjük el benne.

Vegyünk egy megfelelő méretű edényt -én egy ovális üvegtepsit választottam, amely kb 30 cm hosszú és 21,5 cm széles-. Kicsit változtatva a recepten a krém 1/3-át az edény aljába kenjük, majd a babapiskóta felével (amely 10 darab volt) kirakjuk úgy, hogy a babapiskótákat rumaromás tejbe forgatjuk előtte, míg megszívják magukat a folyadékkal. A babapiskóta tetejére rákenjük a tejszínes csokis habkeverék felét, majd újabb réteg krém, babapiskóta, tejszínhab következik. A tetejére rákerül a maradék krém, amit szépen eligazítunk és megszórjuk a reszelt tábla csoki másik felével.

Hűtőben pihentetjük, majd ügyességünktől függően szépen, illetve kevésbé szépen szedünk belőle. Mindegy, hogy a tálalás hogyan sikerül, mert az íze a lényeg és az nagyon jó.











4 megjegyzés:

  1. Hű, ez nagyon ott van! Szívesen megkóstolnám!

    VálaszTörlés
  2. Jól hangzik, tényleg nagyon finom lehet! :) Szeletben vagy pohárban, az már oly mindegy! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem is rossz ötlet pohárban tálalni. Lehet, hogy úgy még gyorsabban elfogyna...

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...