Ez egy nagyon csokis, egyszerűen és gyorsan elkészíthető édesség, néhány hozzávalóból.
Hozzávalók:
12,5 dkg étcsoki
12,5 dkg vaj -margarin-
2 tojás
15 dkg cukor
1 vaníliás cukor
7,5 dkg finomliszt
csipet só
Elkészítése:
A csokit és a vajat felolvasztjuk, majd félre tesszük.
A tojást a cukorral és a vaníliás cukorral habosra verjük, majd beleöntjük a felolvasztott vaj-csoki keveréket, hozzáadjuk a csipet sót, majd beleforgatjuk a lisztet.
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe (30x15 cm körüli edénybe) öntjük, majd 180 °C-ra előmelegített légkeveréses sütőben (gázon közepesnél nagyobb fokozat) 15 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha a belseje kissé lágy marad, így figyeljük és ha megfelelőnek találjuk, vegyük ki a sütőből. Hagyjuk hűlni és fogyaszthatjuk is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése