Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2013. április 29., hétfő

Juhtúrós parajjal töltött csirkecomb tzatzikivel

Egy könnyed, különleges ízvilágú töltött csirkecomb. Egyszerű elkészíteni és a paraj miatt, aminek szezonja van és egészséges is, még azok is egészségesnek gondolhatják magukat, akik alapvetően nem gondolnak ilyenre evés közben.

Hozzávalók (2 személyre):

2 darab nagyobb egész csirkecomb
10 dkg juhtúró
egy csokor paraj (3-4 dkg)
só, bors
olívaolaj
1 nagy pohár natúr joghurt
2 kígyóuborka
fokhagyma, só (vagy tzatziki fűszer)

Elkészítése:

A combokat megtisztogatjuk, majd a bőrét gyengéden felfejtjük, hogy a töltelék beférjen alá. A spenótot nyersen metéltre vágjuk, majd frissen őröl bors kíséretével a juhtúróban alaposan eldolgozzuk.
A spenótos juhtúró tölteléket a csirkecombok alá toljuk, a combokat sózzuk, meglocsolgatjuk olívaolajjal, sütőráccsal ellátott tepsibe rakjuk, majd 170 °-on felső grillen légkeveréssel 1 óra alatt puhára és ropogósra sütjük.

A tzatzikihez a kígyóuborkát megtisztítjuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, besózzuk, majd pihentetjük. A sót és a lereszelt fokhagymát (vagy a tzatziki fűszert) összekeverjük a joghurttal. Ha az uborka kiadta a levét, akkor alaposan kinyomkodjuk, majd a joghurtba tesszük az uborkát, a kinyomkodott levet kiöntjük. Alaposan összekeverjük az öntetet az uborkával, megkóstoljuk, ha kell még sózzuk és készen van. Hűtőben érleljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...