Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2013. április 29., hétfő

Egyszerű kifordított almatorta

Ez a torta a Tarte tatin mintájára készült, de attól is jóval egyszerűbb. Néhány perc az összeállítása, az egész sütéssel együtt egy bő fél óra. Ha almás süteményt ennénk és nincs leveles vajas tésztánk, akkor nagyon jó alternatíva lehet.

Hozzávalók:

Töltelékhez:

5 db nagyobb alma
1 tábla étcsoki
5 evőkanál + egy marék cukor
3 evőkanál víz
egy darabka vaj -margarin- (2-3 dkg)
csipet fahéj


Tésztához:

12 evőkanál cukor
6 tojás
8 evőkanál finomliszt
10 dkg vaj -margarin-
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
Elkészítése:

Egy edénybe, amely kb 25 cm átmérőjű és amelyet aztán majd be tudunk tenni a sütőbe beleteszünk 5 evőkanál cukrot és 3 evőkanál vizet és addig főzzük a tűzhelyen, amíg szép karamell színű lesz. Levesszük a tűzről és körbeforgatjuk az edényt, hogy ez a karamell bevonja mindenhol az edény falát. Kicsit hagyjuk hűlni.

Megtisztítjuk az almát, tetszés szerint felvágjuk. A kissé kihűlt karamellás edény falát egy darabka vajjal körben és az edény alján mindenhol megkenjük, majd rászórjuk az almát és elrendezgetjük. A tetejére tördeljük a tábla étcsokit és elrendezgetjük, hogy mindenhová jusson. Megszórjuk a tetejét egy marék cukorral, meghintjük egy csipet fahéjjal, majd ráöntjük a tésztát.

A tésztához a hozzávalókat alaposan összekeverjük, így egy piskótatészta állagú tésztát kapunk. Ezt borítjuk rá az almára, elegyengetjük, majd berakjuk a 160 °C-ra előmelegített légkeveréses sütőbe (gázon közepes hőfokra).

Körülbelül 20 percig sütjük, amíg szép színt kap, hústővel ellenőrizzük, hogy ne ragadjon a tészta.

Ha kivettük a sütőből, akkor borítsuk egy tányérra és hagyjuk langyosra hűlni. Vigyázzunk, nehogy ráfolyjon a kezünkre, mert nagyon forró!

Magában, porcukrozva, de vanília fagylalttal, citromos tejszínhabbal is fogyasztható egyszerű, de kiváló sütemény.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...