Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2013. április 13., szombat

Gombás lasagne

Olyan sokféle módon készíthető el ez az étel, most éppen gombával. Tartalmas, egyszerű és gyors. A recept 2 személyre szól,

Hozzávalók:

4 lasagne lap
9 szelet bacon
25 dkg gomba (ízlés szerint)
25 dkg sajt lereszelve (esetemben: trappista)
1 kis doboz sűrített paradicsom
3 evőkanál finomliszt
3 dl tej
2 dl víz
1 teáskanál étkezési keményítő
olívaolaj
só, cukor, bors, szurokfű, kakukkfű

Elkészítése:

Egy fazék bő sós vízben főzzük meg a lasagne lapokat 10 perc alatt. Ha megfőttek öntsük le róluk a vizet, majd öblítsük át.

Készítsük el a besamelt. Tegyünk néhány evőkanál olívaolajat egy edénybe, majd ha felmelegedett, akkor szórjunk bele 3 evőkanál lisztet. Forgassuk át az olajon a lisztet pár percig, de nem kell zsemleszínűre pirítani. Öntsük fel a tejjel és keverjük csomómentesre, sózzuk és tekerjünk bele borsot. Ha besűrűsödött készen van, levehetjük a tűzről.

Készítsük el a paradicsomos mártást. Kevés olívaolajon futtassuk meg a paradicsompürét, hogy a savanykás íze tompuljon. Sózzuk, adjunk hozzá egy csipet cukrot, szurokfüvet és kakukkfüvet ízlés szerint, öntsük fel a vízzel, majd forraljuk fel. Ha felforrt, akkor a keményítőt kevés vízzel keverjük el, majd sűrítsük be vele a mártást. Ha a keményítő belekerült, már nem kell tovább főzni.

Süssük meg a gombát. Az ízlésünk szerinti fajtájú gombát csíkozzuk fel, majd olívaolajon süssük zsírjára.

A baconszalonnát fektessük egy sütőpapírral bélelt tepsibe és toljuk a 250 °C-ra melegített grill alá és néhány perc alatt süsük meg, vigyázva, nehogy túlzottan kiszárítsuk.

Nincs más hátra, mint a lapok töltése és az étel megsütése.

Az értékes szalonnazsírt használjuk fel oly módon, hogy az ételt azon a papíron süssük meg, amely a szalonna alatt volt. Vegyünk egy kifőtt lasagne lapot, majd forgassuk meg a szalonna zsírjában és helyezzük a tepsi közepére. Kenjük rá a besamel 1/3-át, majd tegyük rá a gomba 1/3-át, kenjük meg a paradicsomos mártásunk 1/3-ával, fektessünk rá 3 szelet sült szalonnát, majd szórjuk meg reszelt sajttal. Ezt a műveletet még kétszer ismételjük meg. Az utolsó lap tetejét szórjuk meg gazdagon reszelt sajttal és az egészet toljuk a 250 °C-os grill alá 10 percre, hogy a sajt szép színt kapjon.

Ha kivettük, középen kettévágjuk és tálaljuk.















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...