Összes oldalmegjelenítés

2013. április 21., vasárnap

Medvehagymás penne

Medvehagymás kalandozásom következő lépése egy egyszerű tésztaétel volt néhány hozzávalóból, amit a kamrában találtam. Egyszerűen, gyorsan elkészíthető, érdemes kipróbálni.

Hozzávalók:

25 dkg penne
25 dkg csirkemell
1 nagy csokor medvehagyma
1 bögre zsenge tavaszi zöldborsó
1 fej vöröshagyma
1 kis csokor petrezselyem
1 dl tejszín
víz
olívaolaj, só, bors, paprika

Elkészítése:

A pennét sós vízben megfőzzük.

A csirkemellet nagyobb darabokra vágjuk. A finomra vágott vöröshagymát olívaolajon megfuttatjuk, majd rádobjuk a csirkemellet, megszórjuk kevés pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, majd kevés vízzel felöntjük és párolni kezdjük. Hozzáadjuk a zöldborsót és puhára pároljuk az egészet. Ha a borsó és a hús megpuhult, megszórjuk petrezselyemmel, hozzáadjuk a tejszínt és beforraljuk. Közben beleforgatjuk a finomra metélt medvehagymát, amivel már csak egy percig főzzük.
A tejszínes alapba beleforgatjuk a tésztát és készen is van.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...