Összes oldalmegjelenítés

2013. április 21., vasárnap

Medvehagymás-sajtos krémleves

Mivel rengeteg medvehagymám volt, így bőven jutott erre a krémlevesre is belőle. A recept szintén Eszter blogjáról származik.

Az eredeti recept itt található.

A recept a blogról:

"Hozzávalók: (2 főre)

1 fej vöröshagyma
kb 8-10 dkg medvehagyma (egy csokor)
5 dkg reszelt trappista sajt
3 dl húsleves alaplé
3 dl tej
2 csapott evőkanál liszt
egy kevés olaj

frissen őrölt bors
őrölt szerecsendió
kakukkfű

A vöröshagymát megtisztítjuk és felkarikázzuk. Egy kevés olajon megdinszteljük, majd a lisztet is rátesszük és mintha rántást készítenénk, zsemleszínűre pirítjuk.
Hozzáöntjük a húslevest és beletesszük a sajtot is. Ha felolvadt benne a sajt, akkor felöntjük a tejjel és fűszerezzük ízlés szerint a levest sóval, borssal, egy csipetnyi kakukkfűvel és szerecsendióval.
Ha a hagyma már megpuhult a levesben, akkor a megmosott és nagyobb darabokra vágott medvehagymát is a leveshez adjuk. Botmixerrel pürésítjük a levest, majd pár percig még forraljuk.
Levesgyönggyel vagy pirított magokkal is tálalhatjuk"

Annyit változtattam az eredeti recepten, hogy én 5 dl húslevessel, 3 dl tejjel és 2 dl tejszínnel készítettem el. Nekem így lett pont megfelelő a sűrűsége. Könnyed, tavaszi leves, érdemes kipróbálni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...