
A medvehagymás pogácsa eredeti receptje itt található.
A recept a blogról:
"Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg vaj vagy margarin
10 dkg reszelt sajt
1 cs sütőpor
2 csapott teáskanál só
tejföl (annyi, amennyit felvesz a tészta, kb a nagy dobozosnak a felét használtam fel hozzá)
1 tojás sárgája a kenéshez
fél csokor medvehagyma felaprítva
szezámmag a tetejére
A
sütőporos lisztet a puha margarinnal összemorzsolom, majd hozzáadom a
reszelt sajtot, a sót és a medvehagymát is. Elkezdem összegyúrni a
tésztát és közben
adom hozzá a tejfölt kis adagokban. Tejföl, gyúrás, tejföl, gyúrás,
mindaddig amíg össze nem áll a tészta. A végére egy lágy, de nem
ragadós tésztát kapunk.
Nyújtódeszkára helyezve a tésztát kb 2 ujjnyira kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk őket. A tetejüket tetszőlegesen rácsozhatjuk vagy szórhatunk rá magokat, sajtot is akár. A tojással mindenképpen kenjük meg a tetejüket sütés előtt, majd mehetnek a forróra (200 fokra) melegített sütőbe. Nálam kb 10 perc alatt gyönyörűre sültek (ha ennyi idő alatt mégsem sülne meg, akkor mérsékeljük 10 perc után a hőt kb 150 fokra) és még langyosan majdnem elfogytak"
Nyújtódeszkára helyezve a tésztát kb 2 ujjnyira kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk őket. A tetejüket tetszőlegesen rácsozhatjuk vagy szórhatunk rá magokat, sajtot is akár. A tojással mindenképpen kenjük meg a tetejüket sütés előtt, majd mehetnek a forróra (200 fokra) melegített sütőbe. Nálam kb 10 perc alatt gyönyörűre sültek (ha ennyi idő alatt mégsem sülne meg, akkor mérsékeljük 10 perc után a hőt kb 150 fokra) és még langyosan majdnem elfogytak"
Szezámmagom nem volt, de így is finom eredmény született. Ilyen gyorsan ráadásul még sosem sütöttem pogácsát. Érdemes kipróbálni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése