Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2013. június 2., vasárnap

Csőben sült brokkoli

Időnként már tényleg annyira egyszerű ételek jutnak eszembe -mint ez is, amit idestova 20 éve kóstoltam egy szarvasi étteremben-, hogy elbizonytalanodok, hogy felrakjam-e a blogra. Aztán végül felrakom, mert úgy gondolom, hogy a blogom alapvető célja a gyorsan és egyszerűen elkészíthető ételek bemutatása. Ment a TV Paprikán egy időben az a bugyuta amerikai sorozat, aminek talán a "Csak 3 összetevő" volt a címe, ott lehet, hogy még díjat is nyernék ezzel az étellel, bár hozzáteszem, amennyire egyszerű, annyira nagyszerű és finom is. Akár önállóan, előételként, akár főfogásként nagyobb mennyiségben elkészítve is fantasztikus.

Hozzávalók (2 személyre):

30 dkg brokkoli
15 dkg trappista sajt
3 dkg vaj
só, fél marék zsemlemorzsa

Elkészítése:

A brokkolit rózsáira szedjük, sós vízben ízlésünk szerinti puhaságúra főzzük, majd leszűrjük. A még forró fazékban lévő brokkolira rádobjuk a vajat, lefedjük az edényt és pár percre magára hagyjuk, hogy a vaj elolvadjon, többször átkeverjük, hogy a vaj mindenhol bevonja a brokkolit és sózzuk is még egyszer.

Közben előveszünk egy kisebb méretű tűzálló tálat és bekapcsoljuk a sütőt alsó-felső sütési módban (gázon nagy fokozat), hogy 200 °C-ra melegedhessen.

Mire ezekkel a dolgokkal elkészültünk, addig a vajunk is elolvadt a forró brokkolin. A vajas brokkolit öntsük át a tűzálló edényünkbe, majd reszeljük rá a sajtot, hintsük meg zsemlemorzsával és tegyük be az egészet a forró sütőbe addig, amíg a sajt elolvad és szép színt kap az étel teteje.

Ha készítenénk egy besamelt és bevonnánk vele a brokkolit sütés előtt, akkor a nagyon puccos gratin nevet is rábiggyeszthetnénk ételünkre. Ez csak a "szegény rokon", de pont annyira finom így is. Érdemes kipróbálni!






4 megjegyzés:

  1. Zsolt! Ez nagyon jól néz ki, és ne izgulj azon hogy mennyire bugyuta a recept, mert én imádom azokat amik hamar kész vannak és finomak! Husi mellé finom lesz!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is hús mellé szántam, de magában ettem végül, úgy is finom volt.

      Törlés
  2. Egyszerű és nagyszerű étel! :) Ha van kedved, meginvitálnálak a "Fő az egészség!" mozgalomba, nézz be hozzám légyszíves! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...