
Hozzávalók:
7 dkg csemegekukorica konzerv
7 dkg reszelt trappista sajt
1 evőkanál zsemlemorzsa
1 dl tej
1 egész tojás
1 jó nagy csipet sütőpor
só, bors, csipet pirospaprika
tejföl chili szósz
Elkészítése:
A hozzávalókat összekeverjük. Egy viszonylag sűrű állagú alapot kell kapnunk. Érdemes "belenyalni" a tésztába, hogy a sót eltaláljuk, nehogy sótlan legyen, vagy éppen elsózzuk (mondjuk akkor már mindegy neki).
Egy serpenyőt felhevítünk, majd öntünk bele kevés olívaolajat, vagy sima étolajat és egy kis forma segítségével kis puffancsokat sütünk a kukoricás masszánkból. Vigyázzunk, hogy ne legyen túlzottan vastag, nehogy a belseje nyers maradjon és ne süljön át (én egy 6 cm átmérőjű, 2,5 cm magas pogácsaformát használtam, aminek a feléig ért a nyers tészta).
A puffancsokat mindkét oldalukon szép aranybarnára sütjük, ez oldalanként 3-5 percet vesz igénybe körülbelül. A tűz ne a legnagyobb fokozaton legyen, mert kívül hamar megsül, belül pedig nyers marad.
A kész kukoricapuffancsokat tányérra helyezzük, meglocsoljuk tejföllel és csípős chili szószt adunk mellé.
Nagyon könnyed, egyszerű, gyorsan elkészíthető étel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése