Összes oldalmegjelenítés

2013. szeptember 2., hétfő

Sajtos rúd

Még egy nasi. Egyik nagy kedvencem, a sajtos rúd. Egy baj van csak vele, hogy nem lehet belőle eleget sütni, nagyon hamar elfogy. A recept egy klasszikusból, Horváth Ilona alap szakácskönyvéből való. Úgy jó, ahogy van, bár a készítését leegyszerűsítettem kicsit.

Hozzávalók:

14 dkg finomliszt
14 dkg margarin
14 dkg főtt, áttört burgonya
14 dkg parmezánízű vagy ementáli sajt (esetemben trappista)
a tetejére:
egy tojás
5 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

A hozzávalókat összedolgozzuk, majd egy órát pihentetjük. Vékonyra nyújtjuk, megkenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal és derelyemetszővel vékony csíkokra vágjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a darabokat, majd 190 °C-ra melegített légkeveréses sütőben (gázon nagyobb fokozat) nagyjából 10 perc alatt világos pirosra sütjük.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...