Még egy nasi. Egyik nagy kedvencem, a sajtos rúd. Egy baj van csak vele, hogy nem lehet belőle eleget sütni, nagyon hamar elfogy. A recept egy klasszikusból, Horváth Ilona alap szakácskönyvéből való. Úgy jó, ahogy van, bár a készítését leegyszerűsítettem kicsit.
Hozzávalók:
14 dkg finomliszt
14 dkg margarin
14 dkg főtt, áttört burgonya
14 dkg parmezánízű vagy ementáli sajt (esetemben trappista)
só
a tetejére:
egy tojás
5 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A hozzávalókat összedolgozzuk, majd egy órát pihentetjük. Vékonyra nyújtjuk, megkenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal és derelyemetszővel vékony csíkokra vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a darabokat, majd 190 °C-ra melegített légkeveréses sütőben (gázon nagyobb fokozat) nagyjából 10 perc alatt világos pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése