Nagyon sok körte termett az idén, nagyon finom fajta, csak az a baj vele, hogy hamar tönkremegy. Gondoltam, hogy kellene valami finom süteményt sütni körtével, amikor rátaláltam erre a "körtés csokoládé bomba" receptre Gabriella blogján. Megsütöttem és nagyon jól tettem, mert nagyon finom. Annyi apró módosítást végeztem, hogy nem vontam be a darabokat körben csokival, hanem csak a tetejére kentem rá a csokit, mintha máz lenne, valamint nem étcsokit használtam erre a célra, hanem tejcsokit. Mást nem változtattam.
Az eredeti recept:
" Hozzávalók:
20x25 cm-es tepsihez
- 15 dkg olvasztott vaj (vagy margarin)
- 10-12 dkg kristálycukor ízlés szerint
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg Boci tejcsokoládé
- 18 dkg darált dió
- 4 tojás
- 7 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 3-4 darab közepes körte
A tetejére:
- 20 dkg Boci étcsokoládé
- 1 evőkanál olaj
Elkészítés:
1. A körtét megmossuk, meghámozzuk, kockákra vágjuk.
2. A tésztához a csokit vízgőz felett megolvasztjuk.
3.
A tojássárgákat a cukrokkal habosra keverjük (fehéredésig), majd
hozzáadjuk az olvasztott (de már kihűlt) vajat, az olvasztott csokit és
alaposan összekeverjük. A darált diót a sütőporral és a liszttel
összekeverjük és ezt is az előbbi masszához keverjük szép simára. Végül
óvatosan hozzáforgatjuk a tojások keményre vert habját. Majd
belekeverjük a körtekockákat is.
4.
A masszát sütőpapírral kibélelt (vagy vajazott/lisztezett) tepsibe
egyengetjük és előmelegített 170 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük (a
sütési idő sütőtől függően eltérő lehet, inkább végezzünk tűpróbát!).
5. A kihűlt tésztát kockákra szeleteljük.
6. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, simára keverjük az olajjal, és bevonjuk vele a tészta szeleteket.
Hagyjuk dermedni, majd darált dióval díszítve tálaljuk."
A díszítést én elhagytam, mert már nagyon diós lett volna, de nagyon finom lett így is. Ajánlom körterajongók figyelmébe.
Örülök, hogy megsütötted és hogy ízlett. :)
VálaszTörlésÉn is örülök, mert jó volt a recepted és finom volt a süti...
Törlés