
Hozzávalók:
0,5 kg szilva
15 dkg cukor
1 vaníliás cukor
0,75 l víz
1 dl tejszín
csipet só, őrölt fahéj, őrölt szegfűszeg
Elkészítése:
A cukrot egy löttyintés vízzel feltesszük egy fazékban a tűzre, majd addig melegítjük, míg a cukor karamellizálódni kezd, aranysárgára vált a színe. Ekkor beledobjuk a magjától megtisztított szilvát, sózzuk, beletesszük a vaníliás cukrot, fűszerezzük, felöntjük a vízzel, majd az egészet rommá főzzük -mivel krémleves lesz belőle- Amikor a szilva teljesen szétfőtt, hozzáöntjük a tejszínt, majd az egészet alaposan leturmixoljuk.
A kész levest visszatesszük a tűzre, beállítjuk a sűrűségét és az ízét ízlésünk szerint (plusz cukor, plusz víz), majd jól lehűtjük és így tálaljuk.
Tipp: Tálaláskor egy csepp tejszínt teszünk a tányérba szedett leves közepébe és egy villa nyelével széthúzogatjuk a szélrózsa minden irányába, így szép mintát kapunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése