Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2013. szeptember 8., vasárnap

Tiramisu (tojás és mascarpone nélkül)

Ez a tiramisu nem az a tiramisu. Sem mascarpone, sem pedig nyers tojás nem kell hozzá, így azok is kipróbálhatják, akik alapvetően mondjuk a nyers tojástól történő viszolygásuk miatt nem szeretik ezt a süteményt. Elkészítése roppant egyszerű, mindössze pár hozzávaló kell csak hozzá, az eredmény pedig megdöbbentő. Mind küllemre, mind pedig ízre azt kapjuk, amit alapvetően a tiramisutól elvárunk.
A TLC csatornán fut egy sorozat, amelyben az amerikai-olasz fickó hol éppen sütikirály, hol pedig a főzés mestere. A receptet ebben a sorozatban láttam, mennyiségekre nem emlékeztem (vagy nem is mondta), így megpróbáltam reprodukálni. Sikerült és az eredmény megdöbbentő lett. Nagyon finom, nagyon egyszerű, nagyon gyors. És pont olyan, mint az "igazi". Plusz hozzáadott cukor nincs benne, a sűrített tejben lévő cukor éppen elég.

Hozzávalók:

2 nagy tubus (170 gr-os) sima sűrített tej
1 dl víz
1 tasak főzés nélkül készíthető vaníliás krémpor
5 dl habtejszín
20 dkg babapiskóta
6 dl kávé
natúr kakaópor
ízlés szerint: rumaroma, színtelen mandula aroma

Elkészítése:

A tejszínt verjük kemény habbá.
A sűrített tejet, a vizet és a főzés nélküli krémport alaposan dolgozzuk el, majd az így kapott krémalapba forgassuk bele a tejszínhabot. Ezzel a könnyed krémmel a munka dandárját elvégeztük.

Főzzük le a kávét, illatosítsuk meg rumaromával és pár csepp színtelen mandulaaromával.

Készítsünk elő egy megfelelő méretű üvegtálat és kezdődhet a sütemény összeállítása.

A tál aljára kenjünk keveset a krémből, éppen annyit, hogy ne csúszkáljanak el a piskóták. A babapiskótákat áztassuk meg alaposan a kávéban, majd egy rétegben helyezzük a krémre. A piskóták tetejére kenjünk a krémből, majd egy kis szűrő segítségével szitáljunk kakaóport a tetejére.
Jöhet az újabb réteg babapiskóta (merőlegesen elhelyezve az alsó réteg piskótáira), majd a tetejére a maradék krém. A krémet úgy osszuk el, hogy maradjon mindegyik szintre.
A tetejét vastagon szórjuk meg kakaóporral és kész.

Fogyasztás előtt érdemes hűtőben tartani pár órát, mert úgy finomabb, de azonnal is fogyasztható.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...