Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2013. október 13., vasárnap

Paradicsomos káposzta

Sokszor bizonytalan vagyok, hogy egy ilyen egyszerű étel receptjét feltegyem-e a blogra. Aztán mindig arra jutok, hogy annak idején, amikor elkezdtem a főzéssel ismerkedni, bizony jó volt, hogy az "alap" szakácskönyvek tartalmazták egy-egy egyszerű étel leírását is. Így leírom, mert hátha éppen valakinek egy egyszerű paradicsomos káposzta hiányzik az életéből és nem találja sehol a receptjét.

Hozzávalók (4 személyre):

1 kisebb fej édeskáposzta
1 nagy doboz (vagy 2 kicsi) sűrített paradicsom
só, cukor, étolaj, finomliszt

Elkészítése:

A káposzta torzsáját eltávolítjuk, majd vékony metéltre vágjuk és egy megfelelő méretű fazékban, éppen annyi vízzel, hogy ellepje, feltesszük a tűzre. Gyengéden sózzuk és puhára főzzük.
Készítünk egy vékony rántást. Kevés étolajban zsemleszínűre pirítunk egy evőkanál finomlisztet (ha nagyon "megúsztattuk" volna a káposztát, akkor kicsit több lisztet), majd beleborítjuk a sűrített paradicsomot és pár percig kevergetjük, hogy a savanykás íze csökkenjen. Ezzel a rántással sűrítjük a főzelékünket, ízlés szerint adunk hozzá cukrot és még sót, ami kóstolással a legegyszerűbb. Ha íze és sűrűsége jó, akkor rottyantunk rajta egyet, hogy a liszt íze eltűnjön és készen is van.

Nagyjából mindennel együtt fél óra. Előző napi pörkölttel, tükörtojással, fasírttal, de magában is nagyon kiváló, esetleg egy szelet finom, puha, meleg kenyérrel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...