
Hozzávalók:
2 kg kék borszőlő (mindegy milyen, minél zamatosabb, annál jobb)
30 dkg cukor
2 csomag zselésítő anyag
Elkészítése:
A szőlőt megmossuk, leszemezzük, majd egy edénybe tesszük és megszórjuk a cukor felével és úgy hagyjuk pár órára, hogy a cukor kicsit megdolgozza a szemeket.

A visszamaradt szőlőesszenciát visszatesszük a tűzre, a zselésítő anyagot (mindegy milyen márka) elkeverjük a félretett 2 kanál cukorral, majd a rotyogó anyaghoz öntjük és 10 percig nagy tűzön főzzük folyamatosan kevergetve (ha valaki lágyabb, folyósabb eredményt szeretne, akkor csak egy tasak zselésítőt használjon).
Ha eltelt a 10 perc, akkor kimosott, kiforrázott üvegekbe töltjük, rácsavarjuk a tetejüket, majd fejre állítjuk az üvegeket 5 percre. 5 perc elteltével talpára állítjuk és rakhatjuk a kamrába a kész szőlőlekvárunkat, amely ahogy hűl, úgy fog szépen megkötni.
Az eredmény egy nagyon mély lilás-kékes színű, sűrű, intenzív szőlő aromájú lekvár (zselé).
Nekem nagyon finom, valóban édes szőlőt sikerült kifognom, de érdemes megkóstolni, ha kevés lenne a fent megadott cukor mennyiség, akkor ízlésünk szerint korrigálhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése