
Ehhez a tortához 10 db tojást, 20 dkg étcsokit, 40 dkg tejcsokit és 10 dkg fehér csokit, 20 dkg marcipánt, 4 dl tejszínt és még pár apróságot használtam fel. Receptet nem írom le, mert az gyakorlatilag ugyan az, mint mondjuk a kalocsai mintás tortánál. Néhány apró csavar, mint a piros ételfestékkel megszínezett piskóta, vagy a csokidíszek és csokiburkolat a fázisfotókon láthatóak.
![]() |
kevés piros ételfestéktől szép színe lesz a piskótának |
![]() |
a torta krémmel töltve és összeállítva |
![]() |
oldalát bekenjük a krémmel, hogy a csoki jól tapadjon majd |
![]() |
a torta magasságának megfelelő vastagságú sütőpapír csokizásra várva |
![]() |
és csokizva, az olvasztott csoki vastagon rákenve |
![]() |
tetejére rákerül a marcipán |
![]() |
Oldalára pedig a csoki. A csokis papírral várni kell, míg dermedni kezd, aztán rásimítjuk a torta oldalára. Hűtőben teljesen hagyjuk megdermedni, majd a a papír könnyen lehúzható. |
![]() |
a díszítéshez: csokiíróka |
![]() |
a már "cicomázott" torta |
Szép torta! Biztosan örült, aki kapta :)
VálaszTörlésIgen örült, azt mondta a kolléga...
TörlésMilyen jó ez a mintás tortaforma, hol szerezted - ha nem titok? :)
VálaszTörlésKölcsönben volt nálam, sajnos nem az enyém, de megkérdem hol lehet kapni.
Törlés