Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2013. december 7., szombat

Tejszínes gombás spagetti

Vannak olyan ételek, amelyek annyira egyszerűek, hogy mindig gondolkodóba esek, hogy egyáltalán felrakjam-e a blogra. De aztán arra gondolok, hogy mindenki kezdi valahol, így ez az étel pontosan megfelelő egy még éppen a szárnyait bontogató, majdnem azt mondtam "konyhatündérnek", de a férfiak is főznek... Szóval felrakom, bár gondolom rengetegen készítették már el, nem én találtam fel a spanyol viaszt.

Hozzávalók (1-2 személyre):

25 dkg csiperke (ízlés szerint bármilyen gomba, ami rendelkezésre áll)
15-20 dkg spagetti (de másféle tészta is jó hozzá, pl. penne, metélt, makaróni, linguine, stb)
3 dl zsíros tejszín
1 nagy csokor petrezselyem zöldje
olívaolaj, vaj, só, bors

Elkészítése:

Érdemes a tésztával kezdeni, mert a tészta főzése a leghosszabb mozzanata ennek az ételnek. Tehát sós vízben kifőzzük a tésztát (ízlés szerint, aki nem szereti al dente, főzze puhára).

A gombát nem kell meghámozni, elég a földtől, piszoktól megtisztogatni, majd feldaraboljuk. Én egyszerűen felszeleteltem, de ez is ízlés dolga.

Egy megfelelő méretű edényben pár evőkanál vajat és olívaolajat melegítünk. Amikor a vaj elolvadt és elég meleg (vigyázzunk, nehogy túl meleg legyen, mert tönkreteszi az olajat és a vajat és nem lesz jó ízű az étel), akkor rádobjuk a gombát és zsírjára sütjük (először kidobja a levét, majd szépen elfövi és megpirul a gomba, ekkor készen is van). Közben sózzuk, borsozzuk.

Ha zsírjára sült a gomba, akkor meglocsoljuk a tejszínnel és beforraljuk. Megszórjuk a felaprított petrezselyemmel, megkóstoljuk, ha kell utóízesítjük, a kész tésztát beleforgatjuk és ehetjük is.

Az egész mindennel együtt 30 perc alatt bőven elkészül.

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...