Összes oldalmegjelenítés

2014. január 11., szombat

Ecetes sós stangli

A karácsonyi sok édes süti után egy kis sósra vágytam. És akkor megláttam Hankkánál ezt a sós finomságot. Ráadásul könnyű és gyors. Éppen kapóra jött, így megsütöttem. Nagyon finom, érdemes kipróbálni.

Mivel sajnos ismét számítógépes problémáim voltak, így nem tudtam a receptet megjelentetni. Úgy néz ki azonban, hogy megoldódott ez a helyzet, így ha kipróbálok egy receptet, akkor már nem hetek múlva fogom tudni csak megjelentetni.

Nagy örömmel tudom ajánlani ezt a sós rágcsát kipróbálásra. Napokig eláll, egyszerű és gyors elkészíteni pár hozzávalóból.

Az eredeti recept Hankka blogjáról:

" Hozzávalók:
  • 70 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 teáskanál só
  • 50 dkg margarin
  • 12 evőkanál víz
  • 2 evőkanál 20 %-os ecet
a tetejére:
  • tojás
  • trappista sajt
  • A lisztet elkevertem a sütőporral, gyúródeszkára szitáltam, hozzáadtam a sót.
  • Elmorzsoltam benne a margarint, majd a vízzel elkevert ecettel együtt egynemű tésztává állítottam össze.
  • Letakarva egy éjszakán át pihenni hagytam.
  • Másnap félujjnyi vastagra nyújtottam, megkentem enyhén felvert tojással és megszórtam reszelt sajttal.
  • Derelyemetszővel rudakra szabtam, majd előmelegített, 180 fokos sütőben bő negyedóra alatt készre sütöttem."





2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...