A karácsonyi sok édes süti után egy kis sósra vágytam. És akkor megláttam Hankkánál ezt a sós finomságot. Ráadásul könnyű és gyors. Éppen kapóra jött, így megsütöttem. Nagyon finom, érdemes kipróbálni.
Mivel sajnos ismét számítógépes problémáim voltak, így nem tudtam a receptet megjelentetni. Úgy néz ki azonban, hogy megoldódott ez a helyzet, így ha kipróbálok egy receptet, akkor már nem hetek múlva fogom tudni csak megjelentetni.
Nagy örömmel tudom ajánlani ezt a sós rágcsát kipróbálásra. Napokig eláll, egyszerű és gyors elkészíteni pár hozzávalóból.
Az eredeti recept Hankka blogjáról:
" Hozzávalók:
- 70 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 teáskanál só
- 50 dkg margarin
- 12 evőkanál víz
- 2 evőkanál 20 %-os ecet
a tetejére:
- tojás
- trappista sajt
- A lisztet elkevertem a sütőporral, gyúródeszkára szitáltam, hozzáadtam a sót.
- Elmorzsoltam benne a margarint, majd a vízzel elkevert ecettel együtt egynemű tésztává állítottam össze.
- Letakarva egy éjszakán át pihenni hagytam.
- Másnap félujjnyi vastagra nyújtottam, megkentem enyhén felvert tojással és megszórtam reszelt sajttal.
- Derelyemetszővel rudakra szabtam, majd előmelegített, 180 fokos sütőben bő negyedóra alatt készre sütöttem."
Nagyon szépek lettek! :)
VálaszTörlésÖrülök, hogy nektek is ízlett, mi is nagyon szerettük! :)
VálaszTörlés