Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2014. január 12., vasárnap

Ördögpirula

Nagyon szeretem a képviselőfánkot és eszembe jutott, hogy milyen régen csináltam. Viszont az is eszembe jutott, hogy a képviselőfánk tésztájából készíthető egy ördögpirula nevű édesség -amelynek az a jellegzetessége, hogy nem sütőben kell megsütni a tésztát, majd az üreget megtölteni krémmel, hanem kis falatkányi mennyiségeket kell a forró olajba "beleszaggatni" és az így megsült apró fánkokat cukrozott kakaóporban kell meghempergetni-, amit szintén régen csináltam. Hogy miért éppen ördögpirula lett a neve, arra nem tudtam rájönni...
Nagyon finom, kívül ropogós, belül puha, falatkányi kakaós élményekben lesz része, aki kipróbálja.

Az ördögpirula elkészítéséhez a blogon már megtalálható képviselőfánk tésztájára van szükség, így azt nem írom le még egyszer, itt megtalálható.

Amikor a tészta elkészült, akkor 1 órát hagyjuk pihenni, majd forró olajba két teáskanál segítségével diónyi darabokat "szaggatunk". A tésztát világos barnára sütjük, majd az olajból kiemelve papírtörlőn lecsepegtetjük a felesleges olajat és cukrozott kakaóporral meghintjük, alaposan, hogy minden egyes darabot befedjen a kakaó.

Esetleg még egy pici lekvárral megbolondíthatjuk tálaláskor, de így önmagában is nagyon finom.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...