Hozzávalók (1-2 személyre):
15 dkg krumpli
3 db tojás
5 dkg trappista
3 dkg brie (vagy camembert)
só, bors, paprika
olívaolaj, étolaj
Elkészítése:
A vékony krumpliszeleteinket aztán bő forró olajban szalmasárgára sütjük.
A trappistát reszeljük le, a brie sajtot pedig szeleteljük fel vékony szeletekre, közben egy serpenyőt tegyünk fel a tűzre melegedni.
A tojást egy fél percig nagy lángos sütjük, majd a tüzet mérsékeljük és addig sütjük az omlettet, amíg láthatóan az állaga megváltozik, megsül. Arra kell vigyázni, hogy ne süssük túl, mert nincs rosszabb egy kiszárított omlettnél.
Ha már majdnem elkészült, akkor szórjuk meg a reszelt sajttal, a brie szeleteket rakjuk sorba középtájt, majd amikor már ízlésünknek megfelelően átsült az egész, akkor egy elegáns mozdulattal hajtsuk félbe egy spatulával, vagy valamilyen más alkalmas eszközzel. Annyi hő lesz benne, hogy a sajt finoman nyúlós lesz a belsejében.
Az így félbehajtott omlettet tányérra csúsztatjuk, majd megszórjuk paprikával, tekerünk rá még egy kis borsot és friss puha kenyérrel fogyaszthatjuk is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése