Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2014. szeptember 16., kedd

Ráérős lapocka

Azért ráérős, mert miközben készül nyugodtan lehet bármi mást csinálni, nem kell ott állni mellette. Szépen magától elkészül a végén egy kis utómunkával.

Hozzávalók (4 személyre):

1,5 kg lapocka (esetemben bőrös lapocka)
néhány szál sárgarépa, darab zeller, 1-2 színes paprika (kápia, kaliforniai, pritamin), 1-2 nagyobb paradicsom, nagyobbacska vöröshagyma
finomliszt
szójaszósz, só, bors, barnacukor, Worcestershire szósz, olívaolaj

Elkészítése:


A húst mindkét oldalán alaposan fűszerezzük. A zöldségeket vékonyan felszeleteljük, felvágjuk, a lényeg, hogy ezzel a zöldséghalommal ágyazunk meg a húsnak. A fűszerezett húst a zöldségágyra fektetjük, meglocsoljuk olívaolajjal, majd lefedjük alufóliával és betoljuk a 175 °C-os sütőbe alsó-felső sütési módban, gázon közepes fokozaton, ahol aztán 3-4 órát sütjük, vagy inkább pároljuk. A hús minőségétől is függ az idő, a lényeg az, hogy a hús annyira puha legyen, hogy rostjaira essen szét.
Ha a hús már annyira puha, hogy elomlik a szájban, szálaira esik, akkor kiszedjük a tepsiből, majd ízekre, darabokra szedjük.

A tepsit a benne lévő zöldségekkel és értékes nedvekkel feltesszük a tűzhelyre, megszórjuk egy púpos evőkanál finomliszttel, habverő segítségével alaposan elkeverjük, kiforraljuk, majd leszűrjük, esetleg paradicsom passzírozóval áttörjük.

Az így kapott finom, ízletes szószba aztán beleforgatjuk a húsdarabokat, hogy minden egyes szálat bevonjon a mártás.

Ehetjük körettel, mondjuk párolt rizzsel, de nagyon finom szendvics is készíthető belőle. A szósz finoman eláztatja a zsemlét és igazán fantasztikus élmény lesz, feldobhatjuk még egy kis gyengéden csípős csalamádéval. Igazán finom, a magyar hamburger.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...