Összes oldalmegjelenítés

2014. szeptember 21., vasárnap

Túrókrémmel töltött gyümölcsaszalvány tekercs

A gyerekeknek ízlett a kitett "kóstoló", így vásároltam egy gyümölcsaszalvány lapot, szilvásat. Azt mondta a hölgy, akitől vettem, aki egyébként saját maga készíti különböző ízekben, hogy töltsem meg túróval, tekerjem fel és úgy fogyasszuk. Kicsit azért szkeptikus voltam, de működött a dolog. És bár egészséges, de finom is. Úgy látszik tényleg vannak ilyen dolgok...

Hozzávalók:

1 gyümölcsaszalvány lap (esetemben szilvás)
50 dkg túró
10 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
300 gr natúr joghurt
20 gr porzselatin
2 dl víz

Elkészítése:

A vízben elkeverjük a porzselatint, majd felfőzzük és hagyjuk visszahűlni. A túrót szitán áttörjük, hogy minden csomótól megszabaduljunk. Összekeverjük a joghurttal, belekeverjük a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd a langyosra hűlt zselatint és habverővel alaposan eldolgozzuk.
Kiterítjük a gyümölcsaszalvány lapot, rásimítjuk a túrókrémet és hagyjuk kicsit dermedni, majd amennyire szorosan csak tudjuk, feltekerjük.
Hűtőbe tesszük és várunk, míg teljesen áthűl és a túrókrém megdermed.

Ezt követően ízlés szerinti vastagságú szeletekre vágjuk és fogyasztható is.

Roppant könnyű, frissítő finomság. 
 







2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...