Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2014. szeptember 28., vasárnap

Sült császárhús

Régi vágyam teljesült ennek az ételnek az elkészítésével. Egyszerűségében rejlik nagyszerűsége, leírhatatlanul finom. Persze kell, hogy az ember szeresse a ropogós malacbőrt és azt a finom zsírréteget, ami a hús alatt rejtőzik, de ugye ezeket mindenki szereti... Gordon Ramsay valamelyik műsorában láttam először, ódákat zengett róla és mennyire igaza volt.

Hogy még egyszerűbb és garantáltan finom omlós legyen a hús, így sütőzacskóban készítettem. Nem használtam még sütőzacskót, de a jó édes anyukám -aki konzervatívnak vallja magát a konyhában, de azért szeret új dolgokat kipróbálni- sütött így egy szép darab csülköt, ami nagyon finom szaftos volt, így gondoltam, hogy kipróbálom én is ezt a technikát. Nem csalódtam benne.

Szóval császárhúsra fel!

Hozzávalók (2-4 személyre):

1,5 kg bőrös császárhús (esetemben 2 darabban, de egyben lett volna az igazi)
1 fej vöröshagyma
pár gerezd fokhagyma
só, bors, pirospaprika

Elkészítése:

Az előkészített hús bőrét éles késsel egymásra merőleges vágásokkal bevagdossuk. Csak a bőrt kell átmetszeni, nem kell mélyen bevágni. Sózzuk és frissen őrölt borssal gazdagon fűszerezzük, megszórjuk pirospaprikával. A fűszereket kicsit belemasszírozzuk.
A vöröshagymát félfőre vágjuk, a fokhagymát vékonyan felszeljük.

A sütőzacskó használati útmutatóján az volt, hogy tegyünk egy kanál lisztet a zacskóba. Így tettem, de gondolom, ha elfelejtettem volna se lett volna tragédia. Beletesszük a hagymát és a fokhagymát, megágyazunk a húsnak,  majd ráfektetjük a húst. Lezárjuk a zacskót és mehet az alsó-felső sütési módban 190 °C-ra előmelegített sütőbe, ahol kilónként 1 órát sütjük (vagy ahogy a zacskóra írva van, de nekem így vált be).

Amikor megsült és a bőre is jó ropogós már, kivesszük a zacskóból és pihentetjük 10 percet.

A zacskóban lévő szaftból raktam el keveset, hogy tálaláskor meglocsolgassam, de a zacskó ahogy van, mehet a kukába. A tepsi egyébként szép tiszta maradt a sütőzacskó használata miatt.

Tálaláskor szép egyforma darabokat vágunk a húsból, de ez csak egy nagyon éles késsel fog sikerülni. Ha nem elég éles a késünk, akkor nem egyszerű mutatvány.

Ha a tányérra került a hús, meglocsolgatjuk a félretett pecsenyelével és fogyaszthatjuk. Adhatunk mellé krumplipürét, párolt rizst, de friss puha kenyérrel is kiváló.






2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...