Összes oldalmegjelenítés

2015. január 23., péntek

Fanta szelet

Napok óta depresszív az idő, felhős az ég, esik, így ez a napszínű sütemény hoz talán némi vidámságot a szürke napokba. De nyilván nem a vidám színe miatt készítettem el elsősorban, hanem azért, mert egy nagyon egyszerűen és garantáltan sikerre ítélt süteményről van szó. A finom puha piskóta, a finom édes túrós krém és a savanykás "máz" a tetején. Érdemes kipróbálni.

Hozzávalók:

A tésztához:

6 tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál finomliszt
2 evőkanál natúr kakaópor
1 dl étolaj
1 csomagsütőpor
csipet só
 
A túrós krémhez:

50 dkg tehéntúró
25 dkg porcukor
25 dkg margarin (vagy vaj)

A mázhoz:

8 dl Fanta (vagy ízlés szerinti narancs ízű üdítőital)
2 csomag vaníliás pudingpor

Elkészítése:

6 tojásból piskótát sütünk. A fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral habosra verjük, összekeverjük a sütőporral elkevert liszttel és az étolajjal. Beleforgatjuk a tojáshabot, majd 160 °C-on légkeverésen (gázon közepes fokozaton) sütőpapírral bélelt tepsiben tűpróbáig sütjük (vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki).

A krémhez a margarint (vajat) a porcukorral habosra keverjük, majd összedolgozzuk a túróval.

A tetejére kerülő "mázhoz" a pudingport megfőzzük a Fantában (vagy bármilyen narancs ízű szénsavas üdítő italban). Pár percig kevergetve hűtsük le kissé, hogy ne legyen tűzforró, mikor a sütemény tetejére kenjük.

Ha minden készen áll, a piskóta szobahőmérsékletű, akkor nincs más hátra, csak a sütemény összeállítása.

A piskótán egyenletesen elkenjük a túrókrémet, majd a tetejét bevonjuk a narancsos finomsággal. Hűtőszekrényben hagyjuk dermedni pár órácskát, majd ízlésünk szerint felvágjuk és fogyaszthatjuk.






2 megjegyzés:

  1. Ez amolyan "retro" sütemény, a 80-as években gyakran sütöttük. Jó, hogy eszembe juttattad, én is sorra veszem. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. a retro a legjobb, megboldogult 80-as évek...

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...