Az eredeti recept itt található, de alább idézem:
"Hozzávalók:
- 50 dkg sertéscomb
- 3-4 evőkanál olaj
- 1 nagy vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- pirospaprika, só, őrölt bors
- 50 dkg savanyú káposzta
- 15-20 dkg főtt, füstölt tarja
- 1 pár virsli
- 2-3 dl tejföl
Elkészítése:
- A húst kb. másfél centis kockákra vágtam, a virslit felkarikáztam, a tarját pedig kisujjnyi csíkokra metéltem.
- A káposztát kicsit kinyomkodtam a levéből, és néhány vágással felaprítottam.
- A kétféle hagymát megtisztítottam.
- Az olajon megpirítottam az apró kockákra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát és a sertéscomb kockákat.
- A tűzről lehúzva meghintettem pirospaprikával, elkevertem, és rögtön felöntöttem kevés vízzel.
- Visszatettem a lángra, ízesítettem sóval és borssal, és lefedve, kis lángon félpuhára pároltam (ha szükséges, közben pótolom a vizet, de csak kevés legyen alatta).
- Amikor a hús már félpuha volt, hozzáadtam a káposztát, felöntöttem annyi vízzel, amennyi levest szeretnék, felforraltam, majd újra lefedve, kis lángon főztem tovább.
- Amikor már majdnem készen volt, beletettem a tarját és a virslit is, néhány percig még rotyogtattam.
- Végül hőkiegyenlítéses módszerrel beledolgoztam a tejfölt is, és még pár percig kis lángon főztem."
Ennyi. Egyszerű, gyors, tartalmas és finom.
Jó, a kép nem a legnagyszerűbb...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése