Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2015. május 10., vasárnap

Epres-banános amerikai palacsinta nyárs

Egyszerű, de nagyszerű, gyümölcsös és mégis laktató finomság. Néhány hozzávalóból rövid idő alatt elkészíthető és mivel igen dekoratív, így akár vendégváró finomságnak is kiváló. A gyümölcsök változtathatóak ízlés szerint, illetve csokiszósz helyett leönthetjük juharsziruppal is, de egy porcukor szórás is elég lehet.

Hozzávalók (kb 10 nyárshoz):


3 darab banán
60 dkg földieper
1 lime (hiányában citrom, illetve egy evőkanál citromlé)

Csokiszósz gyanánt én a jól bevált sűrű mázamat használtam, aminek a receptje szintén a blogon van már. Ez készülhet olvasztott csokiból is, ez is ízlés dolga.

Fentieken túl szükséges még egyik végén kihegyezett 20 cm-es bambusznyárs (ennek hiányában hurkapálca).

Elkészítése:

A leírt módon elkészítjük az amerikai palacsintát, de annyi apró változtatással, hogy kicsi, maximum 4 cm átmérőjű korongokat kell sütni. Lehetőség szerint minél egyformábbak legyen a korongok, mert így mutat majd jól az édességünk.

A lime levét kifacsarjuk, majd a vékonyra felkarikázott banán szeleteket meghempergetjük benne, hogy ne színeződjenek el. Az epret kicsumázzuk, megmossuk, majd hosszanti irányban felszeleteljük.

A csokiszószt (egyszerű mázat) elkészítjük.

Nincs más hátra, mint palacsinta-eper-banán-palacsinta sorrendben a nyársra húzni a hozzávalókat, amíg a nyárs tele lesz. Szorosan legyenek a hozzávalók, hogy szépen tartson.

Aztán tányérra helyezzük, meglocsolgatjuk a csokival (vagy amivel kívánjuk) és fogyasztható is.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...